• Gratulálunk Kristóf!

     • Új fényképek a Gratulálunk Kristóf! albumban

      Újabb csodálatos hírt kaptunk!

      Gratulálunk BEKE KRISTÓFNAK, iskolánk V. C osztályos tanulójának, aki az AMAPED (Ausztriai Magyar Pedagógusok Szövetsége) által meghirdetett Kárpát-medencei rajz -és fotópályázaton a beérkezett 400 pályázat közül rajzával az előkelő 1. HELYEZÉST szerezte meg!

      Nagyon ügyes vagy Kristóf, csak így tovább!

      ,,Március végén hirdettünk "Én itthon maradtam, de nem unatkozom!" címmel rajz- és fotópályázatot. Hatalmas munka áll mögöttünk, hiszen közel 400 pályázat érkezett be hozzánk, de a zsűrinek végre sikerült döntést hoznia!

      Minden résztvevőnek gratulálunk, mert rengeteg csodás pályázat érkezett be hozzánk, öröm volt nézni!

      Az eredményekről a továbbiakban minden versenyzőt tájékoztatunk e-mailben is, valamint igyekszünk minél előbb feltölteni a facebook oldalunkra, valamint a honlapunkra a nyertes alkotásokat!

      Minden résztvevőnek köszönjük a munkáját, a nyerteseknek gratulálunk, és kitartást kívánunk mindenkinek a továbbiakban is!" AMAPED

     • Csodálatos eredmény született

     • Új fényképek a Csodálatos eredmény született albumban

      Gratulálunk PUSKÁS MÁTYÁSNAK, iskolánk III. A osztályos tanulójának, aki az AMAPED (Ausztriai Magyar Pedagógusok Szövetsége) által meghirdetett Kárpát-medencei rajz -és fotópályázaton a beérkezett 400 pályázat közül fotójával az előkelő 2. helyet szerezte meg!

      Nagyon ügyes vagy Matyi, csak így tovább!

      ,,Március végén hirdettünk "Én itthon maradtam, de nem unatkozom!" címmel rajz- és fotópályázatot. Hatalmas munka áll mögöttünk, hiszen közel 400 pályázat érkezett be hozzánk, de a zsűrinek végre sikerült döntést hoznia!

      Minden résztvevőnek gratulálunk, mert rengeteg csodás pályázat érkezett be hozzánk, öröm volt nézni!

      Az eredményekről a továbbiakban minden versenyzőt tájékoztatunk e-mailben is, valamint igyekszünk minél előbb feltölteni a facebook oldalunkra, valamint a honlapunkra a nyertes alkotásokat!

      Minden résztvevőnek köszönjük a munkáját, a nyerteseknek gratulálunk, és kitartást kívánunk mindenkinek a továbbiakban is!" AMAPED

     • Értesítés!

     • Új fényképek a Értesítés! albumban

      Tisztelt Szülők!

      Kérjük a 4-5-6-7-8. évolyam tanulóinak szüleit, hogy iskolánk weboldalán - www.bartokbelaalapiskola.edugae.org - jelöljék be, hogy gyermeküknek a 2020/21-es tanévben vallási nevelést vagy etika nevelést szeretnének. (amennyiben nincs belépési kódjuk, az osztályfőnöktől el lehet kérni)

      Az 1-2-3. évfolyamban az osztályfőnökök összesítik az adatokat.

      Előre is köszönjük a közreműködést!

     • Információ

     • Új fényképek a Információ albumban

      Tisztelt Szülők és Bartókos Diákok!

      Már több, mint másfél hónapja tart iskolánkban is ez a rendhagyó, távoktatási forma. Holnaptól a hetedik hetet kezdjük ebben a formában. Mondhatnánk, hogy milyen gyorsan telik az idő, de ez mégsem állja meg teljesen a helyét. Különös, mindenki számára megterhelő időszakot élünk. Az otthonunk vált életünk első számú színterévé - az otthonunk lett az iskola, a munkahely, a játszótér is. Mondhatnánk azt is, hogy ennyi idő elteltével kezdjük megszokni ezt a helyzetet, többé-kevésbé kialakult a napi időbeosztás, a tanulásra szánt idő. De ez sem az igazi, főleg számunkra, pedagógusok számára, hisz valamennyiünknek hiányzik diákjaink fizikai közelsége. Igen, nagyon hiányoznak diákjaink!

      Heti rendszerességgel online formában gyűlést tartunk, ahol megbeszéljük az eltelt hét pozitív, ill. negatív tapasztalatait is, jó tanácsokkal látjuk el egymást. Több fórumon volt alkalmam megismerkedni azzal, miként csinálják más iskolák, illetve mennyire birkóznak meg az új feladatokkal. Azt mondhatom, hogy mi - ha számba vesszük az összes tényezőt, ami most számít, a szülők és ebből következendő a tanulók hozzáállását, a kollégáim igyekezetét, a családok és a pedagógusok informatikai felszereltségét - még mindig a szerencsésebbek közé tartozunk. Most is a cél az adott körülmények közt az oktatás minél jobb megszervezése. Azokkal a tanulókkal, akiknek szubjektív okokból kifolyólag nehezebb az információkhoz való hozzájutás, asszisztenseink, nevelőnőink és az osztálytanítók segítségével juttatjuk el a feladatokat, tartjuk velük is a kapcsolatot.

      E hét elején felkerült iskolánk honlapjára az értékeléssel kapcsolatos tudnivaló. Kérjük Diákjainkat és Szüleiteket, hogy próbáljuk együtt a feltételeknek megfelelve sikeresen lezárni ezt a tanévet. Tudom, hogy nem könnyű, tanárnak sem, diáknak sem. De együtt, és ha akarjuk, megoldjuk ezt is!

      Tisztelettel, a Bartókos tanári kar nevében: Soóky Marián, igazgató

      www.bartokbelaalapiskola.edupage.org

     • Értesítés!

     • Új fényképek a Értesítés! albumban

      Új információk a Bethlen Gábor Alapítvánnyal kapcsolatban!

      A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége sajtóközleményt tett közzé a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett Szülőföldön magyarul című támogatási (ösztöndíj) program változásairól:

      A Bethlen Gábor Alapkezelő által a 2019/2020. tanévre, 2020. március 5-től meghirdetett Szülőföldön magyarul támogatási program pályázati felhívásait mind a hat régióban, a COVID-19 okozta világjárvány kapcsán bevezetett intézkedések miatt, melyek nem teszik lehetővé a támogatási igények eredetileg tervezett benyújtását, indokolttá tették a kérelmek benyújtási időszakának meghosszabbítását.

      A Szülőföldön magyarul támogatási program pályázati felhívások esetében a Bethlen Gábor Alap felett rendelkező Bizottság 28/2020 (04.16.) határozata értelmében a 2019/2020-as tanévre igényelhető támogatásokra vonatkozóan 2020. március 5. és 2020. október 30. közötti időszakban teszi lehetővé a támogatási kérelmeket benyújtását.

      A támogatási kérelmek utolsó postára adási dátuma: 2020. október 30.

      Az Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége tájékoztatja a pályázókat, hogy csak az SZMPSZ által kinyomtatott, gyűjtőhelyeken átvett és kitöltött adatlapokat tudják elfogadni. Kérik az érintetteket, hogy az átvett adatlapokat töltsék ki és nyújtsák be a megadott határidőig a kötelező mellékletekkel együtt.

      Az adatlapokat az iskolák megnyitása után azonnal a gyűjtőhelyekre szállítják.

      https://bgazrt.hu/…/04/28_2020.04.16.-sz.-biz.-hat.-mell.pdf

     • A Föld napja - Virágos Bartókos

     • Új fényképek a A Föld napja - Virágos Bartókos albumban

      Április 22-e, a Föld napja.

      Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre.

      Ennek apropójából kerül évente megrendezésre a Virágos Bartókos projektnap, amikor iskolánk apraja-nagyja, pedagógusai, karbantartói kiveszik részüket, hogy az épület környékét még szebbé varázsolják.

      Több száz virág kerül kiültetésre, melyet iskolánk diákja hoznak.

      A lelkes csapatmunkának köszönhetően valóban virágossá változik iskolánk környéke.

      Jövőre folytatjuk!

     • Gratulálunk ügyeskezű tanulóinknak

     • Új fényképek a Gratulálunk ügyeskezű tanulóinknak albumban

      Gratulálunk ügyeskezű tanulóinknak!

      Remek hírt kaptunk.

      A Világűr gyerekszemmel elnevezésű országos szintű rajzverseny nyertes munkái iskolánk tanulói közül kerültek ki.

      Gratulálunk Radi Enikőnek és Szabó Jánosnak.

      Nagyon ügyesek vagytok.

      Felkészítők: Fábik Erzsébet és Mikolai Klára tanító nekik.

     • Értesítés - irányelv az értékeléshez!

     • É r t e s í t é s

      Tisztelt Szülők, Bartókos Diákok!

      I r á n y e l v

      az alapiskolás tanulók értékeléséhez

      az oktatás felfüggesztése által okozott rendkívüli helyzetben

       a 2019/2020-as tanévben

      .

      A tanulók értékelésének alapelvei a megszakított oktatás idejében:

      • biztosítson minden tanuló részére igazságos értékelését, tiszteletben tartva az otthoni felkészülés és távoktatás egyedi feltételeit
      • összpontosítson a szóbeli és írásbeli visszajelzés nyújtására
      • fogadja el a tanulók oktatási feltételeinek egyediségét.

       

      A Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma által 2020. április 6-án kiadott, ,,Irányelvek az alapiskolás tanulók értékeléséhez az oktatás felfüggesztése által okozott rendkívüli helyzetben a 2019/2020-as tanévben alapján a nagymegyeri  Bartók Béla Alapiskola igazgatósága tudatja iskolánk diákjaival és azok törvényes képviselőivel, hogy a következő tantárgyakat a fennálló rendkívüli helyzetre való tekintettel nem osztályozzuk:

      • munkára való nevelés
      • zenei nevelés
      • képzőművészeti nevelés
      • etikai nevelés
      • vallási nevelés
      • technika
      • testnevelés
      • polgári nevelés

      Ezen tantárgyak mellé az év végi bizonyítványban az „abszolválta” kifejezés kerül.

      A többi tantárgy esetében az értékelés az Oktatási Minisztérium által a későbbiekben előirányzott utasítások szerint valósul meg, melyet majd szintén tudatunk Önökkel.

      Az első évfolyam tanulói az év végi bizonyítványban kizárólag szóbeli értékelést kapnak.

      Felhívjuk a figyelmet, hogy a pedagógiai tanács döntése értelmében azon tanulók, akik nem teljesítik a távoktatás követelményeit és az oktatás felfüggesztését megelőző időszakban elégtelen eredményt értek el, illetve azon tanulóknál, akik figyelmeztetés után sem kapcsolódnak be a távoktatásba, elrendelhető a felsőbb évfolyamba való lépés előtti vizsgáztatás, melyre leghamarabb két hónappal az oktatás újrakezdése után, vagy 2020. augusztus 31-ig kerülhet sor.

                                                                                                       Tisztelettel: az iskola igazgatósága

     • Beiratkozási értesítés

     • Új fényképek a Beiratkozási értesítés albumban

      Tisztelt Szülők!

      Önök és gyermekük nagy mérföldkőhöz érkezett. Szeptembertől iskolás lesz, mely együtt jár a beiratkozással is. Fontos döntés ez nemcsak gyermekük, hanem az egész család életében.

      A nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy a 2020/2021-es tanévre a beíratás iskolánk 1. évfolyamába 2020. április 15. és 30. között valósul meg.

      A Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma által kiadott határozata értelmében a beiratkozás ELEKTRONIKUS ÚTON valósul meg a fent említett időpontokban. A beiratkozás iskolánk weboldalán www.bartokbelaalapiskola.edupage.org található az Elektronikus jelentkezési ív címszóra kattintva.

      Amennyiben személyesen szeretnék megtenni a beíratást, várjuk Önöket a következő időpontokban (az előírt járványügyi intézkedéseket betartva) az iskola titkárságán:

      2020. április 20. - 9.00 - 12.00 óra között

      2020. április 21. - 13.00 - 16.00 óra között

      2020. április 22. - 13.00 - 16.00 óra között.

      LEGYÉL TE IS BARTÓKOS! Várunk! :)

      Tisztelettel: Soóky Marián, igazgató

     • Remek hír érkezett!

     • Új fényképek a Remek hír érkezett! albumban

      Remek hírt kaptunk!

      Ugyan nincs hagyományos iskolába járás, a folyamatban lévő iskolai versenyeket is őszre halasztották, viszont a bécsi AMAPED (Ausztriai Magyar Pedagógusok Szövetsége) lehetővé tette a korábban általuk meghirdetett Kárpát-medencei Mesemondó -és Szavalóversenybe bejelentkezett versenyzőknek, hogy videón küldjék el produkciójukat.

      A szervezők így megtalálták a módját, hogy a már felkészített gyerekek megmérettessenek.

      7 országból érkezett videó összesen 150 résztvevővel.

      Iskolánk tanulói fantasztikus eredményt értek el, melyhez ezúton is gratulálunk.

      Eredmény:

      VERS kategória:

      1. hely - Šiška Zea

      2. hely - Pongrácz Zsófia

      PRÓZA kategória:

      3. hely - Baráth Emma

      További sikeres versenyzőink: Sári Hanna Kenza, Varga Réka és Csémi Dávid Árpád.

      Felkészítők: Antal Éva és Nagy Valéria tanító nénik.

     • Megérkeztek

     • Új fényképek a Megérkeztek albumban

      Megérkeztek iskolánkba!

      A Rákóczi Szövetség megvásárolta minden egyes magyar iskola első osztályába beiratkozó kislánynak és kisfiúnak azt a jó minőségű iskolatáskát, amivel a gyermekeknek szeretnénk kedveskedni, a szülőknek kifejezve köszönetünket az anyanyelvi iskolaválasztás mellett. Az iskolatáskákat sikerült Pozsony és Nagykapos között eljuttatni minden egyes célalap vezetőjéhez, és a mai nappal már iskolánkba is megérkeztek, ahol várnak Rátok.

      Szeretnénk tájékoztatni minden olyan családot, aki iskolánkba íratja gyermekét, hogy ne vásároljanak gyermeküknek iskolatáskát, mivel azt a Rákóczi Szövetség biztosítja a beiratkozás során.

       

     • Elsősök beíratása

     • Új fényképek a Elsősök beíratása albumban

      Értesítés! Elsősök beíratkozása

      Legyél Te is Bartókos!

      Tisztelt Szülők! Értesítjük Önöket, hogy az elsősök beíratkozásának időpontja 2020. április 20-21-22., illetve ELEKTRONIKUS ÚTON az iskolánk weboldalán.

      A kialakult helyzetre való tekintettel és minisztériumi javaslattal az idei beiratkozás gyerekek jelenléte nélkül zajlik.

      KÉRJÜK ÖNÖKET, amennyiben lehetséges, helyezzék előnybe az ELEKTRONIKUS ÚTON való  kiselsősök beíratását, melyet a www.bartokbelaalapiskola.edupage.org oldalon az elektronikus jelentkezési ív címszó alatt tehetnek meg.

      Ha a hagyományos beíratkozást választják, akkor a fent említett napokon és időpontban várjuk Önöket az iskolában (a járványügyi intézkedések betartása mellett). A csatolt képen további fontos információkat találnak.

      Ha bármi kérdésük lenne, vagy segíteni kell, akkor a 0905928642-es és a 0315552244-es telefonszámon keresztül szívesen segítünk.

      Tisztelettel: Soóky Marián,igazgató

     • Április 1. - a bolondozás, a szívatás napja

     • Ezen a napon sokan úgy érzik, hogy be kell pótolni az elmúlt hónapokban kimaradt tréfaadagot, és különféle humorosnak vélt szívatásokat eszelnek ki.

      Diákjaink számára várva várt nap minden évben, előre megtervezve, tanítóikat alaposan megtréfálva.Mi, tanítók pedig a tanáriban tanakodva, hogy vajon milyen,, meglepetésben,, lesz részünk. 🙄

      Biztosan, évek múltán is maradnak emlékeink e nappal kapcsolatban. 🤔

      Idén ez is elmarad, de majd jövőre...... 

       

      Jó egészséget mindenkinek!

   • Kapcsolat

    • ZŠ Bélu Bartóka s vyučovacím jazykom maďarským - Bartók Béla Alapiskola
    • riaditel@zsbbvmeder.edu.sk
    • +421 31 555 22 44
    • Bratislavská 622/38, Veľký Meder 932 01
    • 36081035
  • Fényképalbum

    no data to display yet