• Fontos INFORMÁCIÓK!

     • Új fényképek a Fontos INFORMÁCIÓK! albumban

      Értesítjük a Tisztelt Szülőket és kedves Tanulóinkat, hogy Branislav Gröhling, oktatási miniszter határozata alapján és a fenntartó jóváhagyásával, iskolánk 2020. június 1-jei kezdettel újra nyitja kapuit.

      Az oktatást, a napközit és az ebédet 1-5. évfolyam diákjai számára biztosítjuk.


      Az iskola 7:00-15:30 óráig működik hétfőtől péntekig.

      Az osztályfőnökök felmérései alapján (tisztelettel kérjük Önöket, már csak szükség esetén változtassanak) a következő csoportokban indul meg az oktatás a pedagógusok és a nevelők felügyeletével:

      I. évfolyam: 1 csoport

      II.évfolyam: 2 csoport

      III.évfolyam: 1 csoport

      IV. évfolyam: 1 csoport

      V. évfolyam: 1 csoport

      Speciális o.: 1 csoport

      A legfontosabb információk:


      - Egy csoportban max. 20 tanuló lehet, ők az egész hét folyamán ugyanabban az osztályteremben tartózkodnak majd, a csoportok összetételét és a pedagógus személyét az adott hét folyamán nem változtathatjuk meg.

      - A tanítás folyamata a júniusi hónapra készített órarend szerint történik.

      - Az 1-3. évfolyamban + speciális o. a tanítás ideje: 7.50 – 11.15 (4 tanítási óra)

      - Az 4-5. évfolyamban a tanítás ideje: 7.50 – 12.10 (5 tanítási óra)

      - Az iskolai klub (napközi) 11.15 – 15.30 közt üzemel.
      - A szülőnek a június 1-jén reggel nyilatkozatot kell leadni. A nyilatkozatot az osztályfőnökök eljuttatják Önökhöz, illetve péntek délelőtt az iskolában is elérhető lesz. Ha gyermeke ezt követően 3 vagy több tanítási napot hiányzik az iskolából, a nyilatkozatot meg kell újítania.
      - A tanulót az iskolába csak a törvényes képviselője kísérheti el, vagy a vele egy háztartásban élő családtagja.
      - A szülők (családtagok) csak az iskola bejáratáig kísérhetik gyermeküket, ők nem jöhetnek be az iskola épületébe.

      - Akik hazavitték a papucsot, hozzanak magukkal úrja.
      - Minden gyereknek védőmaszkban kell érkeznie, de az osztályban ezt már nem kell viselnie, továbbá a szülők kötelesek még egy maszkot és egy csomag papírzsebkendőt bebiztosítani gyermeküknek.
      - Egy tanítási nap folyamán a tantermeket iskolánk takarítónői kétszer fertőtlenítik, valamint a reggeli lázmérést és a tanulók kézfertőtlenítését az erre kijelölt pedagógus biztosítja be.
      - Az iskolai klub szintén működni fog – az eddigi felmérés alapján 5 csoport -  valamint az iskolai étkezde is.
      - a  6-9. évfolyam részére a minisztérium döntése értelmében minden az eddigiek szerint folytatódik. Tehát marad a távoktatás.

      Köszönjük az együttműködésüket, türelmüket, megértésüket.

      Tisztelettel: PaedDr. Soóky Marián, igazgató


     • Ma kezdődött volna

     • Új fényképek a Ma kezdődött volna albumban

      A mai nap vette volna kezdetét iskolánkban a jubileumi, XX. Bartók Béla Iskolanapok programokban gazdag rendezvénysorozata.

      A jó hír, hogy nem marad el, hanem jövőre bepótoljuk! :)

      20 éve vette fel iskolánk a Bartók Béla tiszteletbeli nevet annap apropóján, hogy a világhírű magyar zeneszerző 1910-ben több alkalommal is megfordult városunkban népzenegyűjtés céljából.

      #XXBartókBélaIskolanapok

      #bartóksuli70

     • Június 1-jén vár a suli

     • Új fényképek a Június 1-jén vár a suli albumban

      Egy hét múlva iskola! 👍

      Tanintézményünk fenntartója, Nagymegyer város önkormányzata engedélyt adott iskolánk június 1-jei újranyitására.

      Minden, az iskolánk újranyitásával, a csoportok működésével, a higiéniai szabályok előírásával kapcsolatos információkat hamarosan megosztjuk Önökkel.

      Kedves Bartókosok, iskolára fel, szeretettel várunk Titeket!

     • INFORMÁCIÓ!

     • Új fényképek a INFORMÁCIÓ! albumban

      Tisztelt Szülők!

      Az oktatásügyi minisztérium irányelvei alapján pontokba szedve informáljuk Önöket az iskolanyitás folyamatával, illetve az előírt oktató-nevelő munka részleteivel.Mivel az iskola önkétes alapon indulna, a szülők kellő mérlegelés után dönthetik el, hogy élnek-e a lehetőséggel, majd a végső döntést az iskola fenntartója hozza meg.

      Az oktatásügyi minisztérium által kiadott irányelvek az oktató-nevelő munka megvalósításához:

      • A júniusi hónap folyamán nem a klasszikus értelemben vett, eddig megszokott oktatásban lesz részük a tanulóknak. A hangsúly a nevelési tantárgyakon, az ismétlésen, a találkozás örömén lesz. Írásbeli felmérés, feleltetés nem lehet.

      • Mivel valószínűleg több szülő úgy dönt majd, hogy gyermekét nem küldi iskolába, az oktató-nevelő munka előreláthatólag összevont osztályokban is folyhat.

      • Az oktató-nevelő munka az alsó tagozaton 7.50-12.00 óra közt, az 5. évfolyamban 7.50-12.30 közt lesz. A tanítás nem az előírt órarend szerint történik, hanem ún. blokkosítva, azaz minden nap más-más tantárgy anyaga lesz átismételve, átgyakorolva.

      • Ha a visszejlezés után úgy alakul, akkor egy csoportot több évfolyam tanulói is alkothatnak, ők az egész hét folyamán ugyanabban az osztályteremben tartózkodnak majd, ugyanazzal a pedagógussal. A csoportok összetételét az adott hét folyamán nem változtatjuk meg. A csoportok találkozását a minimálisra szűkítjük.

      • Megfelelő időjárás esetén a szabad levegőn, az iskolaudvaron való tartózkodást fogjuk előnyben részesíteni.

      • A szülőnek az iskolalátogatás megkezdésével le kell adnia egy becsületbeli nyilatkozatot gyermeke egészségi állapotával kapcsolatban. Ha gyermeke ezt követően 3 vagy több tanítási napot hiányzik az iskolából, a nyilatkozatot ismét be kell adnia. Ezeket a nyomtatványokat az osztályfőnökök elküldik majd elektronikusan vagy az iskolában is kikérhetőek.

      • A tanulót az iskolába csak a törvényes képviselője kísérheti el, vagy a vele egy háztartásban élő családtagja.• A szülők (vagy a fent nevezett családtagok) csak az iskola bejáratáig kísérhetik gyermeküket, ők nem jöhetnek be az iskola épületébe.

      • Minden gyermeknek védőmaszkban kell érkeznie, de az osztályban ezt már nem kell viselnie, továbbá a szülők kötelesek minden napra még egy maszkot és papírzsebkendőt bebiztosítani gyermeküknek.

      • Egy tanítási nap folyamán a tantermeket iskolánk takarítónői legalább kétszer fertőtlenítik. A reggeli testhőmérséklet mérését és a tanulók kézfertőtlenítését az erre kijelölt pedagógusok biztosítják be. A nap további részében a gyermekek szappannal mosnak kezet és papírtörlővel törölköznek.

      • Kellő érdeklődés esetén az iskolai klub szintén működni fog, valamint az iskolai étkezde is.

      • A 6-9. évfolyam részére minden az eddigiek szerint folytatódik. Tehát marad a távoktatás forma.

      Kedves Szülők, köszönjük az együttműködést!

     • Fontos információ!

     • Új fényképek a Fontos információ! albumban

      Tisztelt Szülők!

      Értesítjük Önöket, hogy a szlovák kormány május 18-i döntése értelmében 2020. június 1-jén iskolánk 1-5. évfolyamában újraindul az oktatás. Az iskolapadokba csak a higiéniai óvintézkedések betartása mellett ülhetnek vissza a diákok.

      Mivel az iskola ÖNKÉNTES alapon indul, a szülők eldönthetik, élnek-e a lehetőséggel. ezért az első körben felmérést kell végeznünk, hogy kik azok, akik iskolába jönnek.A mai nap folyamán az 1-5. évfolyam osztályfőnökei keresik fel Önöket ezzel a kérdéssel, melyre kérem mielőbb válaszoljanak a szervezési feladatok végett.

      Az iskolai klub szintén működni fog, továbbá az iskolai étkezde is.Iskolánkban végig folyamatos fertőtlenítés és takarítás volt, de az épület teljes fertőtlenítésére is sor kerül a jövő hét második felében. A szükséges kellékeket – lázmérők, automata dezinfekciós állványok, szappan, kéztörlő... - is megvásárolta intézményünk, hogy eleget tudjunk tenni az előírásoknak.

      Fontos információk:

      - Az osztályban max. 20 tanuló lehet.

      - Iskolába érkezve – június 1-jén – nyilatkozatot kell leadni arról, hogy a gyermek nem volt beteg. Ezt a nyomtatványt eljuttatjuk Önökhöz.- Arcmaszkban kell érkezni– plusz 1 arcmaszknak kell lenni a tanulónal – de az osztályban már nem kell viselni. Az osztálytermen kívül viszont kötelező lesz a viselése.

      - Minden reggel megmérjük a gyermek lázát.

      - A tanítás előtt mindenki kézmosással indít.

      - A felnőttek csupán a bejáratig kísérhetik gyermeküket.

      - Nem a klasszikus értelemben vett, eddig megszokott oktatás fog folyni – a hangsúly az ismétlésen, az eddig tanultak rögzítésén, a találkozás örömén lesz.

      - A tantermek folyamatosan, de napi 2x biztosan fertőtlenítve lesznek.

      A minisztérium hamarosan kiad egy útmutatót a tanítás menetével kapcsolatban, melyet majd ismertetünk Önökkel.

      A 6-9. évfolyam részére a minisztérium döntése értelmében folytatódik a távoktatás.

      Tisztelt Szülők, kérjük Önöket, hogy legkésőbb május 21-ig jelezzék az osztályfőnöknek, hogy gyermekük június 1-jével megkezdi-e az iskolát!

      Köszönjük az együttműködést!

      Tisztelettel: Soóky Marián, igazgató

     • Információ!

     • Új fényképek a Információ! albumban

      Kedves Szülők, Tisztelt Kollégák és Bartókos Diákok!

      Immár kerek két hónapja - szinte egyik napról a másikra - tart zárva az iskola és kezdődött a koronavírus-járvány miatt kialkult távoktatási forma. Gyermekeink már egy egész nyári szünidei időszakot töltöttek odahaza az osztálytársaik és a tanítóik nélkül.

      Az eltelt időszak semmi esetre sem volt tekinthető iskolai szünidőnek, az oktatás a lehetőségek és feltételek figyelembe vételével távúton zajlik. Tudjuk, látjuk, tapasztaljuk, hogy mennyire nehéz ez az iskolai helyzet a gyermekeknek, a szülőknek, de még a pedagógusoknak is. Viszont a hirtelen jött nehézségek ellenére mára elmondható, hogy iskolánkban a lehetőségekhez képest pedagógusainknak és a szülőknek köszönhetően viszonylag gyorsan kialakult egy jól működő, követhető, ellenőrizhető távoktatási rendszer. Igyekszünk Önöket folyamatosan informálni az iskolánkban folyó oktató - nevelő munkáról.

      Tanulóink döntő többsége aktívan vesz részt a távoktatásban, de vannak diákok, akik bizony csak tanítóik és szüleik többszöri unszolása után teljesítik a kért feladatot. Hamarosan itt az év vége, nemsokára értékelni kell a sok-sok pozitív hozzáállást, de az elutasítást, a feladatok nem megoldását is.

      Már csak bő egy hónap, kitartást kérek mindenkitől, kellő akarattal képesek vagyunk rá!

      És amire a legtöbben kiváncsiak vagyunk - a folytatás!?

      Május 18-án, hétfőn jelenti be az oktatásügyi miniszter az esetleges folytatást, a hogyan továbbot. Ez elmúlt napokban számtalan, nem hivatalos információt lehetett ezzel kapcsolatban olvasni. Hétfőn kiderül, s az útmutatók, ajánlások és hiteles információk megbeszélése után azonnal informáljuk Önöket. Ismételten nagy köszönettel tartozom Kollégáimnak és a Szülőknek egyaránt!

      Tisztelettel: a Bartókos tanári kar nevében Soóky Marián, igazgató

      #bartóksuli70

     • Jó hírt kaptunk

     • Új fényképek a Jó hírt kaptunk albumban

      A márciusban elmaradt kémia olimpiász járási fordulóját 2020. május 7-én online formában tartották meg.

      Baranyai Gergő, iskolánk 9.B osztályos tanulója méltón képviselte iskolánkat, és az élmezőnyben végzett sikeres megoldóként.

      Szívből gratulálunk!

      Felkészítő: Fábrik Annamária tanító néni.

     • Köszönjük a bizalmat!

     • Új fényképek a Köszönjük a bizalmat! albumban

      Köszönjük mindazoknak a bizalmat, akik iskolánkat választották gyermekük számára!

      Az iskolakezdés megváltoztatja a családok életét, különösen, ahol először megy a gyermek, „a család szeme fénye” iskolába. Biztosan tele vannak most aggodalommal, olykor félelemmel, de azt hiszem, ez természetes. Kérjük Önöket, bízzanak bennünk! Mi pedagógusok mindent meg fogunk tenni azért, hogy a ránk bízott féltett kincseik – gyermekeik – ügyes, okos és intelligens fiatalokká váljanak. Igyekszünk a ránk bízott csemetéket a legjobb tudásunk szerint jóra, szépre, magyarságra, emberségre, tisztességre, szeretetre tanítani.

      Ígérjük, hogy gondos vezetőik leszünk a tudás birodalmában, segítő kezet nyújtunk gondjaik megoldásában.Nem utolsó sorban pedig hálás köszönet az iskola pedagógusainak, akik idejüket és energiájukat nem sajnálva azon munkálkodnak, hogy iskolánkat jobbá, színvonalasabbá és vonzóbbá tegyék a gyermekek és az Önök számára!

      Köszöntjük a 61 új kis Bartókost!

      Tisztelettel: Soóky Marián, igazgató

     • Jeles napok

     • Új fényképek a Jeles napok albumban

      Május 10. - A madarak és fák napja 🐦🌳

      A madarak és fák napjának célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse.

      Időpontja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e.

     • Emlékezünk

     • Új fényképek a Emlékezünk albumban

      ,,Azért vagyunk a világon, hogy összhangban éljünk. Akik megértik ezt, nem harcolnak többé."

      Emlékezzünk!

      Hetvenöt éve, 1945. május 9. első perceiben írták alá a hitleri Németország hadserege, a Wehrmacht feltétel nélküli megadásáról szóló nyilatkozatot, amely már május 8-án éjjel 23 óra 1 perckor életbe lépett, ezzel az európai hadszíntéren véget ért a második világháború.

      Az antifasiszta koalíció teljes győzelmével végződő második világháború volt az első, a Föld teljes egészére kiterjedő fegyveres konfliktus, amelyben 61 állam (az akkori emberiség 80 százaléka) vett részt, 40 ország területén és az összes óceánon folytak harcok, 110 millió katona állt fegyverben. A katonai áldozatok számát 27, a civilekét 25 millióra teszik.

      A háború 126 nagymegyeri életét ontotta ki, rájuk is emlékezünk a mai napon.

     • FELHÍVÁS!

     • Új fényképek a FELHÍVÁS! albumban

      F E L H Í V Á S !

      Tisztelettel kérjük Önöket, csatlakozzanak a felhíváshoz!

      Iskolánk a 2020-as évben ünnepli fennállásának 70. évfordulóját.

      Szeretnénk könyv formájában is emléket állítani az eltelt hetven esztendőnek.

      A közel 300 oldalas kiadvány elkészült, már ,,csak,, a kiadásra vár.

      Támogatásukat előre is köszönjük!

       

      ,,Mindenkinek megvan a maga időgépe. Ami a múltba röpít, az az emlék, s ami a jövőbe visz, az az álom."

      #bartóksuli70

     • Boldog anyák napját!

     • Új fényképek a Boldog anyák napját! albumban

      Nincsen a gyermeknek

      Olyan erős vára,

      Mint mikor az anyja

      Őt karjaiba zárja.

      Nincsen őrzőbb angyal

      Az édesanyánál,

      Éberebb csillag sincs

      Szeme sugaránál.

      Nincs is annyi áldás

      Amennyi sok lenne,

      Amennyit az anya,

      meg ne érdemelne...

      Boldog anyák napját kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának! 💝

   • Kapcsolat

    • ZŠ Bélu Bartóka s vyučovacím jazykom maďarským - Bartók Béla Alapiskola
    • riaditel@zsbbvmeder.edu.sk
    • +421 31 555 22 44
    • Bratislavská 622/38, Veľký Meder 932 01
    • 36081035
  • Fényképalbum

    no data to display yet