• Advent első vasárnapján

          • Új fényképek a Advent első vasárnapján albumban

            Advent első vasárnapján

             

            November legvégén köszönt ránk advent első vasárnapja, ami idén szerte a világon egészen különös helyzetben talál az emberekre, és biztosan rányomja bélyegét az adventi hangulatra. Ma, november 29-én meggyújtjuk az első adventi gyertyát, elkezdődik a várakozás időszaka.

            Minden gyertya egy-egy fogalmat jelképez: az első a hitet, a második a reményt, a harmadik az örömöt és a negyedik a szeretetet. Kívánjuk, hogy ez a négy gyertya mindig ott legyen a szívünkben, a kapcsolatainkban, családjainkban, az életünkben. Ne csak karácsony közeledtével, hanem mindig, mindenkor és mindenhol!

            Ahogy Márai Sándor mondta -,Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?”

            Kívánunk áldott, békés adventi időszakot!

          • Jöhet a tavasz!

          • Új fényképek a Jöhet a tavasz! albumban

            A Condor Trade kft. támogatásának köszönhetően és saját megtakarításból iskolánk egy új fűnyíró traktorral gazdagodott.

          • Köszönjük! Sikerült!

          • Új fényképek a Köszönjük! Sikerült! albumban

            Tisztelt Szülők és Iskolabarátok!

            Ezúton is szeretnénk megköszönni szavazataikat, melynek köszönhetően a ,,Sakk a lombok alatt,, projekt (5.000,- Euró) az első helyen végzett (2056 szavazattal), az összesítés során pedig a negyedik helyen.

            Ennek köszönhetően a tavaly átadott ,,Tanterem a lombok alatt,, szabadtéri tantermünk újabb hasznos és látványos szabadtéri tanteremmel gyarapodik.

            Nagy köszönettel tartozunk a Zöldebb Megyerért PT-nek!

          • Értékelés - I. negyedév

          • Új fényképek a Értékelés - I. negyedév albumban

            Tisztelt Szülők, kedves Bartókosok!

            November 19-én került sor az I. negyedévi konferenciára.

            Értékeltük az eltelt időszakot. Az osztályfőnökök minden tanulóval és a szülőkkel is tudatják az eredményeket.

            Azok a tanulók, akik nem teljesítették a feladatokat, értesítést kapnak az iskola igazgatójától is.

            Minden pedagógus kollégámnak és diákunknak megköszönöm a távoktatás során kifejtett tavékenységét. Külön dicséretben részesítem azokat a diákokat, akik rendszeresen bekapcsolódtak a távoktatásba.  Örömmel tölt el, hogy csupán minimális tanulónak van gondja az online órákba való bekapcsolódással - sajnos nem technikai akadálya van ennek, hanem a hozzáállás. Amennyiben technikai okok merülnének fel, kérem ezután is jelezzék felénk, hogy oldani tudjuk.

            Az alsó tagozaton zavartalanul folyik az oktatás, viszonylag alacsony hiányzási rátával. Az iskolai klub és az étkezde is a megszokott módon múködik.  

            Remélhetően, a felső tagozatosok is minél előbb visszaülhetnek az iskolapadba, ám addig kérek mindenkit, hogy az eddigiekhez hasonló hozzáállást tanúsítsanak. A tanítás és tanulás ugyan folytatódik, de a különféle, eddig megszokott foglalkozások, szakkörök, versenyek legtöbbje elmaradt, pedig ezek színesítették napjaikat.

            Köszönjük a Szülőknek is, hogy lehetővé teszik a technikai feltételeket a gyermekek számára és köszönjük, hogy segítik munkánkat. Kérem Önöket, figyeljenek oda a gyerekek lelki állapotára is. Az online órák során többen panaszkodnak, hogy hiányzik nekik a közösség, a megszokott iskolai légkör. Nagyon érzik, hogy ez a tanulási mód más, hiszen a gyerekek nagyon nehezen tudják viselni a bezártságot és a társas kapcsolatok hiányát. 

            Az online órákra a zoom ingyenes aplikáció jóvoltából kerül sor. Amennyiben a szülőknek igénye van ezen aplikáción keresztül szülői értekezletet tartani, kérjék az osztályfőnök közreműködését. A tananyagok többsége az edupagen található.

            Felhívom a szülők figyelmét, hogy a távoktatáson minden tanulónak kötelezően részt kell venni, a mulasztott órákat igazolni kell!

            Jó egészséget, erőt, kitartást kívánunk!

            Tisztelettel: a BBAI tanári kara nevében Soóky Marián, iskolaigazgató

          • Jeles napok

          • Új fényképek a Jeles napok albumban

            ,,Egyetlen hazánk van: ez a magyar nyelv."

                                                           (Kányádi Sándor)

            Az országgyűlés 2011-ben nyilvánította november 13-át a magyar nyelv napjává, hogy a figyelmet ráirányítsa a szellemi-kulturális örökségünk alapját jelentő anyanyelvünkre.

            November 13. meghatározó dátum a magyar nyelv történetében, 1844-ben ugyanis ezen a napon fogadták el a magyar nyelvet hivatalossá tevő törvényt.

          • Értesítés!

          • Új fényképek a Értesítés! albumban

            Értesítés!

            Értesítjük a Tisztelt Szülőket és Tanulóinkat, hogy 2020. november 16-án, hétfőn IGAZGATÓI SZABADNAP lesz. Másnap, november 17-e ÁLLAMÜNNEP, mely munkaszüneti nap.

            A tanítás november 18-án, szerdán folytatódik: alsó tagozat az iskolában, felső tagozat online/distans formában.

            Tisztelettel: Soóky Marián, iskolaigazgató

          • Értesítés!

          • Új fényképek a Értesítés! albumban

            Tisztelt Szülők!

            Pedagógusaink és iskolánk alkalmazottai a szombaton és vasárnap szervezett 2. országos tesztelésen ismét leteszteltették magukat

            A dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatallal történt egyeztetés után keddtől mindegyik alsó tagozatos osztályunkban és napközis csoportunkban folytatódhat az oktatás, működni fog az iskolakonyha is. Az osztályfőnökök értesítik Önöket minden fontos információról.

            Arra kérjük Önöket, ha a hétvégi tesztelésen úgy alakult, hogy a gyermekükkel egy háztartásban élő családtagnak pozitív eredménye lett, gyermeküket ne küldjék iskolába és erről értesítsék az osztályfőnököt is.

            A felső tagozatosok számára továbbra is marad a távoktatás november 27-ig, mely kötelező minden tanuló számára. Mindenkinek kötelezően részt kell venni, együtt kell működni az órákon.

            Minden fontost információ és a felmerülő kérdésekre a válasz megtalálható az oktatási minisztérium oldalán a minisztériumi utasításban, továbbá a csatolmányokban. (Aktuálne témy bejegyzés alatt)

            https://www.minedu.sk/zakladne-skoly-a-skolske.../

            Együttműködésüket előre is köszönjük - erőt, egészséget és kitartást kívánunk!

            Tisztelettel: Soóky Marián, iskolaigazgató

          • Kérjük, szavazzanak!

          • Új fényképek a Kérjük, szavazzanak! albumban

            Kedves Ismerősök, Iskolabarátok! Kérjük, segítsenek a szavazásban, amely november 15-ig tart!

            1. Kattintson a szavazás linkjére - válassza ki a Dunaszerdahelyi járást

            2. Válasszon ki minimum 3 projektet, amelyre szavazni szeretne, egyik legyen a Šach pod korunami stromov- (legalább hármat kell választani, hogy szavazni tudjon)

            3. Kattintson a Hlasovať gombra

            4. Töltse ki az adatokat

            5. Írja be az SMS-ben kapott kódot (INGYENES!)

            Köszönjük!

             

            https://tvorimekraj.hlasobcanov.sk/all-projects

          • Iskolánk 70 éves

          • Új fényképek a Iskolánk 70 éves albumban

            Iskolánk 70 éves

            ,,Mindenki, aki visszagondol a saját oktatására, tanárokra emlékszik, nem módszerekre vagy technikákra.

            A tanár a szíve az oktatásnak."

            Pár fotóval emlékezünk - iskolánk tanári kara az újraindulásnál, az ezredfordulón és a jelenben.

            #BBAI70

          • Információ

          • Új fényképek a Információ albumban

            Tisztelt Szülők, kedves Bartókosok!

            November 6-án, pénteken és november 9-én, hétfőn rendhagyó módon ismét őszi szünet lesz.

            November 10-én, kedden, a különleges őszi szünet második szakasza után ugyanolyan feltételekkel folytatjuk a tanítást az alsó tagozaton, mint november 3-tól. A szükséges nyomtatványt az osztályfőnökök eljuttatják Önöknek, hiszen most rendelkezésre áll – és egyelőre nem változott. (A nyomtatvány az alsó tagozatos tanulókra egyformán érvényes, jelen esetben már kortól függetlenül) Ha bármi változna a tanítás szervezésében, igyekezni fogunk az országos tesztelés 2. fordulója után (hétfőn) tudomásukra hozni.

            A felső tagozaton a távoktatás második hetét zártuk. A tavaszi távoktatás során szerzett tapasztalatokból tanulva gördülékenyebben folyik az oktatás. Kollégáink tudásuk legjavát adják bele abba, hogy az edupage-n és a zoom élő órák keretében a legközvetlenebb kapcsolatot tartsák tanulóinkkal. Jó érzés, hogy diákjaink zöme jelen van az online órákon.

            Viszont ezúton kérjük azon tanulóink szüleit, akik az online órák valamelyikére nem jelentkeztek be, hogy az osztályfőnöknek mielőbb jelezzék a hiányzás okát.

            Kitartást, erőt, egészséget kívánunk!

            Tisztelettel: Soóky Marián, iskolaigazgató

          • Jeles napok

          • Új fényképek a Jeles napok albumban

            November 3. - A magyar tudomány ünnepe

            A magyar tudomány ünnepéről az MTA már 1997 óta megemlékezik, hivatalosan azonban 2003 óta ünnepeljük minden év november 3-án, azon a napon, melyen 1825-ben gróf Széchenyi István birtokainak egy évi jövedelmét felajánlotta a Magyar Tudós Társaság megalapítására, és ezzel lehetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását.

            (foto: Széchenyi felajánlása)

          • Kérjük, segítsenek!

          • Új fényképek a Kérjük, segítsenek! albumban

            Tisztelt Iskolabarátok!

            A Nagyszombat Megyei Önkormányzat participatív pályázatán a zsűritől 85 pontot kapott a Zöldebb Megyerért PT pályázata, ami a 11. helyet jelenti egyelőre. A pályázat ismét az iskolánk udvarán valósulna meg, akárcsak a tavalyi kinti tanterem, melynek ez a folytatása lenne.

            A végső sorrendről az internetes szavazás dönt, amely ma -NOVEMBER 2-án indult és egészen NOVEMBER 15-ig tart.

            Minden szlovákiai állampolgár 3 projektre szavazhat (csak akkor érvényes a szavazata).

            A mi pályázatunk neve Šach pod korunami stromov (Sakk a fák alatt). Ezen túl pedig szeretnénk a figyelmükbe ajánlani a következő két baráti pályázatot: Vándor meseudvar - Putovný rozprávkový dvor és a Tancujúca stodola-Táncoló pajta projektje.

            A végeredményt a zsűri szavazatai és az internetes szavazatok összesítésével kapjuk meg.Szavazás a www.tvorimekraj.sk oldalon keresztül lesz.Kérünk Mindenkit, hogy ismét FOGJUNK ÖSSZE, hogy legyen tudás - mese - tánc.

            Támogatásukat előre is köszönjük!

            Bartókosok

          • Szülőföldön magyarul

          • Új fényképek a Szülőföldön magyarul albumban

            A Szülőföldön magyarul támogatási program kifizetése több részletben valósul meg

            Október 30-a volt a Bethlen Gábor Alapkezelő  Zrt. által meghirdetett Szülőföldön magyarul című támogatási programba való jelentkezés utolsó postára adási lehetősége. Az idei évben a koronavírus-járvány miatti helyzetből fakadóan több ponton is változott az ösztöndíj kérelmezésének módja és a kifizetési időpontja is.

            „Idén sajnos a koronavírus járvány miatt nagyon nehéz helyzetbe került az SZMPSZ az üres adatlapok kiosztásakor, de főleg a kitöltött adatlapok begyűjtésekor. A szigorítások miatt  a szülők nem mehettek be az intézményekbe, ezért sokkal több pályázó kényszerült postán küldeni a pályázatát, mint eddig. Emiatt lényegesen megnőtt a postán beérkező pályázatok száma, amelyek feldolgozása sokkal több időt vesz igénybe, mint amikor az iskolákból összegyűjtve érkeznek“ – magyarázta a Felvidék.ma-nak Fekete Irén, a pályázat felvidéki lebonyolításával megbízott Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke.

            Mint elmondta: időközben folyik az átellenőrzött adatlapok iktatása, a hiányos pályázatok intézése. A feldolgozást, rögzítést nagyban hátráltatja a rengeteg hiányosan benyújtott pályázat. Idén főleg az IBAN szám leigazolása okozott gondot a szülőknek – jelezte a szövetség elnöke.  Hozzátette, jelenleg a feldolgozott adatlapok száma közel a negyede a korábbiaknak.

            Mint ismeretes, a 2019/2020-as tanévben a 2020. március 5-től meghirdetett támogatási pályázatra október 30-ig várták a kérelmek benyújtását.  A benyújtás idejének meghosszabbítása mellett a kifizetések is később indulnak el.

            „A kifizetésre a vírushelyzet miatt sajnos a korábbi évekhez képest később kerül sor, s ebből adódóan várhatóan több részletben történik majd” – fogalmazott Fekete Irén.

            Megjegyezte, az OTP-t felvásárló bankkal, a ČSOB-val sikerült megállapodni a kifizetéseket illetően.

            Ugyanakkor újdonságnak számít, hogy a korábbi évektől eltérően már nem csak OTP-számlára, vagy OTP-s személyes átvételre lehet kérni a támogatást, hanem újdonságként és haladva a korral, most már bankszámlaszámra is. Ez pedig mostantól bármilyen bankban vezetett, eurót befogadó számla lehet. Ezzel elkerülhetővé válik a sokak számára rendkívül kellemetlen sorakozás.

            „A kifizetéseket pedig a ČSOB-n keresztül bonyolítjuk, amely bank egyébként teljesen ingyenes számlanyitással és számlavezetéssel kedveskedik azoknak a gyerekeknek, akik számlát szeretnének nyitni” – hangsúlyozta az SZMPSZ elnöke.

            A kifizetés tehát több részletben valósul meg, a feldolgozott és jóváhagyott pályázatok kifizetésére már idén lehet számítani. Kérjük türelmüket, minden jóváhagyott támogatás kifizetésre kerül – mondta végezetül.

            (Felvidék.ma)

             

             

          • Információ iskolánk működéséről

          • Tisztelt Szülők!

            Pedagógus kollégáim és iskolánk többi, nem pedagógiai alkalmazottjai is leteszteltették magukat, ezért már most tudjuk, hogy kedden mindegyik alsó tagozatos osztályunk és napközis csoportunk folytathatja a megszokott munkáját. Eddig úgy látszik, hogy a titkon remélt lehetőség valósult meg: iskolánk mindegyik részlege működőképes maradt. Délelőtt folyik az oktatás, délután lesz napközi, lesz aki ebédet főzzön, takarítanak ránk és karbantartóink is fűthetik tovább az épületet.

            Kérem Önöket, hogy nyomtassák és töltsék ki a honlapunkra is feltöltésre kerülő "Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti" megnevezésű űrlapot és gyermekük kedden, november 3-án hozza magával iskolánkba. Ha ez bármilyen nehézségbe ütközik, semmi gond, gyermekük osztályfőnöke e-mail formájában eljuttatja Önöknek. E nyomtatvány tartalmazza, hogy a tanuló teljesít minden feltételt ahhoz, hogy a tesztelés után iskolába jöhet. Kedden azon tanulók, akik nem hozták az igazolást, kézhez kapják a kitöltendő űrlapot, amit szerdára kitöltve és aláírva kérünk majd vissza.

            Az előírt rendelet értelmében, azoktól a tanulóinktól, akik 4. osztályosok és már betöltötték a 10. életévüket, kérjük a negatív COVID-19 tesztelésről szóló igazolást. Kedden 7.30-ig visszamondható az ebéd az iskolakonyha vezetőjének telefonszámán – 0911 748 205.

            A felső tagozatosoknak november 27-ig folytatódik az online/distans oktatás.

            A Szlovák Köztársaság 678-as (https://www.minedu.sk/data/att/17731.pdf) számú 2020. október 22-én kiadott kormányrendelete értelmében elolvashatják a következő napok-hetek alapinformációit.

            Kitartást, türelmet, erőt és egészséget!

            Tisztelettel: Soóky Marián, iskolaigazgató

          • Emlékezünk

          • Új fényképek a Emlékezünk albumban

            Elhunyt szeretteinkre emlékezünk

            ,,Mindenszentek ilyen ünnep

            Kijár hát a tisztelet

            Azoknak, kik nekünk voltak

            De velünk ma már nincsenek."

            Mindenszentek ünnepe az üdvözült lelkek emléknapja, melyet a katolikus keresztény világ november 1-jén ünnepel. Az ünnep 741-ben III. Gergely pápa idején jelent meg először a megemlékezés napjaként. Egyetemes ünneppé IV. Gergely pápa tette 844-ben.

            Mindenszentek és halottak napja az emlékezés napjai.

            Tisztelettel és szeretettel emlékezünk azokra a hozzátartozóinkra - egykori Bartókos kollégákra -, akik már nem lehetnek velünk.

      • Kapcsolatok

        • ZŠ Bélu Bartóka s vyučovacím jazykom maďarským - Bartók Béla Alapiskola
        • +421 31 555 22 44
        • Bratislavská 622/38, Veľký Meder 932 01 Veľký Meder Slovakia
        • 36081035
    • Fényképalbum

        no data to display yet