• Ma kezdődött volna

     • Új fényképek a Ma kezdődött volna albumban

      A mai nap vette volna kezdetét iskolánkban a jubileumi, XX. Bartók Béla Iskolanapok programokban gazdag rendezvénysorozata.

      A jó hír, hogy nem marad el, hanem jövőre bepótoljuk! :)

      20 éve vette fel iskolánk a Bartók Béla tiszteletbeli nevet annap apropóján, hogy a világhírű magyar zeneszerző 1910-ben több alkalommal is megfordult városunkban népzenegyűjtés céljából.

      #XXBartókBélaIskolanapok

      #bartóksuli70

     • Június 1-jén vár a suli

     • Új fényképek a Június 1-jén vár a suli albumban

      Egy hét múlva iskola! 👍

      Tanintézményünk fenntartója, Nagymegyer város önkormányzata engedélyt adott iskolánk június 1-jei újranyitására.

      Minden, az iskolánk újranyitásával, a csoportok működésével, a higiéniai szabályok előírásával kapcsolatos információkat hamarosan megosztjuk Önökkel.

      Kedves Bartókosok, iskolára fel, szeretettel várunk Titeket!

     • INFORMÁCIÓ!

     • Új fényképek a INFORMÁCIÓ! albumban

      Tisztelt Szülők!

      Az oktatásügyi minisztérium irányelvei alapján pontokba szedve informáljuk Önöket az iskolanyitás folyamatával, illetve az előírt oktató-nevelő munka részleteivel.Mivel az iskola önkétes alapon indulna, a szülők kellő mérlegelés után dönthetik el, hogy élnek-e a lehetőséggel, majd a végső döntést az iskola fenntartója hozza meg.

      Az oktatásügyi minisztérium által kiadott irányelvek az oktató-nevelő munka megvalósításához:

      • A júniusi hónap folyamán nem a klasszikus értelemben vett, eddig megszokott oktatásban lesz részük a tanulóknak. A hangsúly a nevelési tantárgyakon, az ismétlésen, a találkozás örömén lesz. Írásbeli felmérés, feleltetés nem lehet.

      • Mivel valószínűleg több szülő úgy dönt majd, hogy gyermekét nem küldi iskolába, az oktató-nevelő munka előreláthatólag összevont osztályokban is folyhat.

      • Az oktató-nevelő munka az alsó tagozaton 7.50-12.00 óra közt, az 5. évfolyamban 7.50-12.30 közt lesz. A tanítás nem az előírt órarend szerint történik, hanem ún. blokkosítva, azaz minden nap más-más tantárgy anyaga lesz átismételve, átgyakorolva.

      • Ha a visszejlezés után úgy alakul, akkor egy csoportot több évfolyam tanulói is alkothatnak, ők az egész hét folyamán ugyanabban az osztályteremben tartózkodnak majd, ugyanazzal a pedagógussal. A csoportok összetételét az adott hét folyamán nem változtatjuk meg. A csoportok találkozását a minimálisra szűkítjük.

      • Megfelelő időjárás esetén a szabad levegőn, az iskolaudvaron való tartózkodást fogjuk előnyben részesíteni.

      • A szülőnek az iskolalátogatás megkezdésével le kell adnia egy becsületbeli nyilatkozatot gyermeke egészségi állapotával kapcsolatban. Ha gyermeke ezt követően 3 vagy több tanítási napot hiányzik az iskolából, a nyilatkozatot ismét be kell adnia. Ezeket a nyomtatványokat az osztályfőnökök elküldik majd elektronikusan vagy az iskolában is kikérhetőek.

      • A tanulót az iskolába csak a törvényes képviselője kísérheti el, vagy a vele egy háztartásban élő családtagja.• A szülők (vagy a fent nevezett családtagok) csak az iskola bejáratáig kísérhetik gyermeküket, ők nem jöhetnek be az iskola épületébe.

      • Minden gyermeknek védőmaszkban kell érkeznie, de az osztályban ezt már nem kell viselnie, továbbá a szülők kötelesek minden napra még egy maszkot és papírzsebkendőt bebiztosítani gyermeküknek.

      • Egy tanítási nap folyamán a tantermeket iskolánk takarítónői legalább kétszer fertőtlenítik. A reggeli testhőmérséklet mérését és a tanulók kézfertőtlenítését az erre kijelölt pedagógusok biztosítják be. A nap további részében a gyermekek szappannal mosnak kezet és papírtörlővel törölköznek.

      • Kellő érdeklődés esetén az iskolai klub szintén működni fog, valamint az iskolai étkezde is.

      • A 6-9. évfolyam részére minden az eddigiek szerint folytatódik. Tehát marad a távoktatás forma.

      Kedves Szülők, köszönjük az együttműködést!

     • Fontos információ!

     • Új fényképek a Fontos információ! albumban

      Tisztelt Szülők!

      Értesítjük Önöket, hogy a szlovák kormány május 18-i döntése értelmében 2020. június 1-jén iskolánk 1-5. évfolyamában újraindul az oktatás. Az iskolapadokba csak a higiéniai óvintézkedések betartása mellett ülhetnek vissza a diákok.

      Mivel az iskola ÖNKÉNTES alapon indul, a szülők eldönthetik, élnek-e a lehetőséggel. ezért az első körben felmérést kell végeznünk, hogy kik azok, akik iskolába jönnek.A mai nap folyamán az 1-5. évfolyam osztályfőnökei keresik fel Önöket ezzel a kérdéssel, melyre kérem mielőbb válaszoljanak a szervezési feladatok végett.

      Az iskolai klub szintén működni fog, továbbá az iskolai étkezde is.Iskolánkban végig folyamatos fertőtlenítés és takarítás volt, de az épület teljes fertőtlenítésére is sor kerül a jövő hét második felében. A szükséges kellékeket – lázmérők, automata dezinfekciós állványok, szappan, kéztörlő... - is megvásárolta intézményünk, hogy eleget tudjunk tenni az előírásoknak.

      Fontos információk:

      - Az osztályban max. 20 tanuló lehet.

      - Iskolába érkezve – június 1-jén – nyilatkozatot kell leadni arról, hogy a gyermek nem volt beteg. Ezt a nyomtatványt eljuttatjuk Önökhöz.- Arcmaszkban kell érkezni– plusz 1 arcmaszknak kell lenni a tanulónal – de az osztályban már nem kell viselni. Az osztálytermen kívül viszont kötelező lesz a viselése.

      - Minden reggel megmérjük a gyermek lázát.

      - A tanítás előtt mindenki kézmosással indít.

      - A felnőttek csupán a bejáratig kísérhetik gyermeküket.

      - Nem a klasszikus értelemben vett, eddig megszokott oktatás fog folyni – a hangsúly az ismétlésen, az eddig tanultak rögzítésén, a találkozás örömén lesz.

      - A tantermek folyamatosan, de napi 2x biztosan fertőtlenítve lesznek.

      A minisztérium hamarosan kiad egy útmutatót a tanítás menetével kapcsolatban, melyet majd ismertetünk Önökkel.

      A 6-9. évfolyam részére a minisztérium döntése értelmében folytatódik a távoktatás.

      Tisztelt Szülők, kérjük Önöket, hogy legkésőbb május 21-ig jelezzék az osztályfőnöknek, hogy gyermekük június 1-jével megkezdi-e az iskolát!

      Köszönjük az együttműködést!

      Tisztelettel: Soóky Marián, igazgató

     • Információ!

     • Új fényképek a Információ! albumban

      Kedves Szülők, Tisztelt Kollégák és Bartókos Diákok!

      Immár kerek két hónapja - szinte egyik napról a másikra - tart zárva az iskola és kezdődött a koronavírus-járvány miatt kialkult távoktatási forma. Gyermekeink már egy egész nyári szünidei időszakot töltöttek odahaza az osztálytársaik és a tanítóik nélkül.

      Az eltelt időszak semmi esetre sem volt tekinthető iskolai szünidőnek, az oktatás a lehetőségek és feltételek figyelembe vételével távúton zajlik. Tudjuk, látjuk, tapasztaljuk, hogy mennyire nehéz ez az iskolai helyzet a gyermekeknek, a szülőknek, de még a pedagógusoknak is. Viszont a hirtelen jött nehézségek ellenére mára elmondható, hogy iskolánkban a lehetőségekhez képest pedagógusainknak és a szülőknek köszönhetően viszonylag gyorsan kialakult egy jól működő, követhető, ellenőrizhető távoktatási rendszer. Igyekszünk Önöket folyamatosan informálni az iskolánkban folyó oktató - nevelő munkáról.

      Tanulóink döntő többsége aktívan vesz részt a távoktatásban, de vannak diákok, akik bizony csak tanítóik és szüleik többszöri unszolása után teljesítik a kért feladatot. Hamarosan itt az év vége, nemsokára értékelni kell a sok-sok pozitív hozzáállást, de az elutasítást, a feladatok nem megoldását is.

      Már csak bő egy hónap, kitartást kérek mindenkitől, kellő akarattal képesek vagyunk rá!

      És amire a legtöbben kiváncsiak vagyunk - a folytatás!?

      Május 18-án, hétfőn jelenti be az oktatásügyi miniszter az esetleges folytatást, a hogyan továbbot. Ez elmúlt napokban számtalan, nem hivatalos információt lehetett ezzel kapcsolatban olvasni. Hétfőn kiderül, s az útmutatók, ajánlások és hiteles információk megbeszélése után azonnal informáljuk Önöket. Ismételten nagy köszönettel tartozom Kollégáimnak és a Szülőknek egyaránt!

      Tisztelettel: a Bartókos tanári kar nevében Soóky Marián, igazgató

      #bartóksuli70

     • Jó hírt kaptunk

     • Új fényképek a Jó hírt kaptunk albumban

      A márciusban elmaradt kémia olimpiász járási fordulóját 2020. május 7-én online formában tartották meg.

      Baranyai Gergő, iskolánk 9.B osztályos tanulója méltón képviselte iskolánkat, és az élmezőnyben végzett sikeres megoldóként.

      Szívből gratulálunk!

      Felkészítő: Fábrik Annamária tanító néni.

     • Köszönjük a bizalmat!

     • Új fényképek a Köszönjük a bizalmat! albumban

      Köszönjük mindazoknak a bizalmat, akik iskolánkat választották gyermekük számára!

      Az iskolakezdés megváltoztatja a családok életét, különösen, ahol először megy a gyermek, „a család szeme fénye” iskolába. Biztosan tele vannak most aggodalommal, olykor félelemmel, de azt hiszem, ez természetes. Kérjük Önöket, bízzanak bennünk! Mi pedagógusok mindent meg fogunk tenni azért, hogy a ránk bízott féltett kincseik – gyermekeik – ügyes, okos és intelligens fiatalokká váljanak. Igyekszünk a ránk bízott csemetéket a legjobb tudásunk szerint jóra, szépre, magyarságra, emberségre, tisztességre, szeretetre tanítani.

      Ígérjük, hogy gondos vezetőik leszünk a tudás birodalmában, segítő kezet nyújtunk gondjaik megoldásában.Nem utolsó sorban pedig hálás köszönet az iskola pedagógusainak, akik idejüket és energiájukat nem sajnálva azon munkálkodnak, hogy iskolánkat jobbá, színvonalasabbá és vonzóbbá tegyék a gyermekek és az Önök számára!

      Köszöntjük a 61 új kis Bartókost!

      Tisztelettel: Soóky Marián, igazgató

     • Jeles napok

     • Új fényképek a Jeles napok albumban

      Május 10. - A madarak és fák napja 🐦🌳

      A madarak és fák napjának célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse.

      Időpontja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e.

     • Emlékezünk

     • Új fényképek a Emlékezünk albumban

      ,,Azért vagyunk a világon, hogy összhangban éljünk. Akik megértik ezt, nem harcolnak többé."

      Emlékezzünk!

      Hetvenöt éve, 1945. május 9. első perceiben írták alá a hitleri Németország hadserege, a Wehrmacht feltétel nélküli megadásáról szóló nyilatkozatot, amely már május 8-án éjjel 23 óra 1 perckor életbe lépett, ezzel az európai hadszíntéren véget ért a második világháború.

      Az antifasiszta koalíció teljes győzelmével végződő második világháború volt az első, a Föld teljes egészére kiterjedő fegyveres konfliktus, amelyben 61 állam (az akkori emberiség 80 százaléka) vett részt, 40 ország területén és az összes óceánon folytak harcok, 110 millió katona állt fegyverben. A katonai áldozatok számát 27, a civilekét 25 millióra teszik.

      A háború 126 nagymegyeri életét ontotta ki, rájuk is emlékezünk a mai napon.

     • FELHÍVÁS!

     • Új fényképek a FELHÍVÁS! albumban

      F E L H Í V Á S !

      Tisztelettel kérjük Önöket, csatlakozzanak a felhíváshoz!

      Iskolánk a 2020-as évben ünnepli fennállásának 70. évfordulóját.

      Szeretnénk könyv formájában is emléket állítani az eltelt hetven esztendőnek.

      A közel 300 oldalas kiadvány elkészült, már ,,csak,, a kiadásra vár.

      Támogatásukat előre is köszönjük!

       

      ,,Mindenkinek megvan a maga időgépe. Ami a múltba röpít, az az emlék, s ami a jövőbe visz, az az álom."

      #bartóksuli70

     • Boldog anyák napját!

     • Új fényképek a Boldog anyák napját! albumban

      Nincsen a gyermeknek

      Olyan erős vára,

      Mint mikor az anyja

      Őt karjaiba zárja.

      Nincsen őrzőbb angyal

      Az édesanyánál,

      Éberebb csillag sincs

      Szeme sugaránál.

      Nincs is annyi áldás

      Amennyi sok lenne,

      Amennyit az anya,

      meg ne érdemelne...

      Boldog anyák napját kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának! 💝

     • Gratulálunk Kristóf!

     • Új fényképek a Gratulálunk Kristóf! albumban

      Újabb csodálatos hírt kaptunk!

      Gratulálunk BEKE KRISTÓFNAK, iskolánk V. C osztályos tanulójának, aki az AMAPED (Ausztriai Magyar Pedagógusok Szövetsége) által meghirdetett Kárpát-medencei rajz -és fotópályázaton a beérkezett 400 pályázat közül rajzával az előkelő 1. HELYEZÉST szerezte meg!

      Nagyon ügyes vagy Kristóf, csak így tovább!

      ,,Március végén hirdettünk "Én itthon maradtam, de nem unatkozom!" címmel rajz- és fotópályázatot. Hatalmas munka áll mögöttünk, hiszen közel 400 pályázat érkezett be hozzánk, de a zsűrinek végre sikerült döntést hoznia!

      Minden résztvevőnek gratulálunk, mert rengeteg csodás pályázat érkezett be hozzánk, öröm volt nézni!

      Az eredményekről a továbbiakban minden versenyzőt tájékoztatunk e-mailben is, valamint igyekszünk minél előbb feltölteni a facebook oldalunkra, valamint a honlapunkra a nyertes alkotásokat!

      Minden résztvevőnek köszönjük a munkáját, a nyerteseknek gratulálunk, és kitartást kívánunk mindenkinek a továbbiakban is!" AMAPED

     • Csodálatos eredmény született

     • Új fényképek a Csodálatos eredmény született albumban

      Gratulálunk PUSKÁS MÁTYÁSNAK, iskolánk III. A osztályos tanulójának, aki az AMAPED (Ausztriai Magyar Pedagógusok Szövetsége) által meghirdetett Kárpát-medencei rajz -és fotópályázaton a beérkezett 400 pályázat közül fotójával az előkelő 2. helyet szerezte meg!

      Nagyon ügyes vagy Matyi, csak így tovább!

      ,,Március végén hirdettünk "Én itthon maradtam, de nem unatkozom!" címmel rajz- és fotópályázatot. Hatalmas munka áll mögöttünk, hiszen közel 400 pályázat érkezett be hozzánk, de a zsűrinek végre sikerült döntést hoznia!

      Minden résztvevőnek gratulálunk, mert rengeteg csodás pályázat érkezett be hozzánk, öröm volt nézni!

      Az eredményekről a továbbiakban minden versenyzőt tájékoztatunk e-mailben is, valamint igyekszünk minél előbb feltölteni a facebook oldalunkra, valamint a honlapunkra a nyertes alkotásokat!

      Minden résztvevőnek köszönjük a munkáját, a nyerteseknek gratulálunk, és kitartást kívánunk mindenkinek a továbbiakban is!" AMAPED

     • Értesítés!

     • Új fényképek a Értesítés! albumban

      Tisztelt Szülők!

      Kérjük a 4-5-6-7-8. évolyam tanulóinak szüleit, hogy iskolánk weboldalán - www.bartokbelaalapiskola.edugae.org - jelöljék be, hogy gyermeküknek a 2020/21-es tanévben vallási nevelést vagy etika nevelést szeretnének. (amennyiben nincs belépési kódjuk, az osztályfőnöktől el lehet kérni)

      Az 1-2-3. évfolyamban az osztályfőnökök összesítik az adatokat.

      Előre is köszönjük a közreműködést!

     • Információ

     • Új fényképek a Információ albumban

      Tisztelt Szülők és Bartókos Diákok!

      Már több, mint másfél hónapja tart iskolánkban is ez a rendhagyó, távoktatási forma. Holnaptól a hetedik hetet kezdjük ebben a formában. Mondhatnánk, hogy milyen gyorsan telik az idő, de ez mégsem állja meg teljesen a helyét. Különös, mindenki számára megterhelő időszakot élünk. Az otthonunk vált életünk első számú színterévé - az otthonunk lett az iskola, a munkahely, a játszótér is. Mondhatnánk azt is, hogy ennyi idő elteltével kezdjük megszokni ezt a helyzetet, többé-kevésbé kialakult a napi időbeosztás, a tanulásra szánt idő. De ez sem az igazi, főleg számunkra, pedagógusok számára, hisz valamennyiünknek hiányzik diákjaink fizikai közelsége. Igen, nagyon hiányoznak diákjaink!

      Heti rendszerességgel online formában gyűlést tartunk, ahol megbeszéljük az eltelt hét pozitív, ill. negatív tapasztalatait is, jó tanácsokkal látjuk el egymást. Több fórumon volt alkalmam megismerkedni azzal, miként csinálják más iskolák, illetve mennyire birkóznak meg az új feladatokkal. Azt mondhatom, hogy mi - ha számba vesszük az összes tényezőt, ami most számít, a szülők és ebből következendő a tanulók hozzáállását, a kollégáim igyekezetét, a családok és a pedagógusok informatikai felszereltségét - még mindig a szerencsésebbek közé tartozunk. Most is a cél az adott körülmények közt az oktatás minél jobb megszervezése. Azokkal a tanulókkal, akiknek szubjektív okokból kifolyólag nehezebb az információkhoz való hozzájutás, asszisztenseink, nevelőnőink és az osztálytanítók segítségével juttatjuk el a feladatokat, tartjuk velük is a kapcsolatot.

      E hét elején felkerült iskolánk honlapjára az értékeléssel kapcsolatos tudnivaló. Kérjük Diákjainkat és Szüleiteket, hogy próbáljuk együtt a feltételeknek megfelelve sikeresen lezárni ezt a tanévet. Tudom, hogy nem könnyű, tanárnak sem, diáknak sem. De együtt, és ha akarjuk, megoldjuk ezt is!

      Tisztelettel, a Bartókos tanári kar nevében: Soóky Marián, igazgató

      www.bartokbelaalapiskola.edupage.org

     • Értesítés!

     • Új fényképek a Értesítés! albumban

      Új információk a Bethlen Gábor Alapítvánnyal kapcsolatban!

      A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége sajtóközleményt tett közzé a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett Szülőföldön magyarul című támogatási (ösztöndíj) program változásairól:

      A Bethlen Gábor Alapkezelő által a 2019/2020. tanévre, 2020. március 5-től meghirdetett Szülőföldön magyarul támogatási program pályázati felhívásait mind a hat régióban, a COVID-19 okozta világjárvány kapcsán bevezetett intézkedések miatt, melyek nem teszik lehetővé a támogatási igények eredetileg tervezett benyújtását, indokolttá tették a kérelmek benyújtási időszakának meghosszabbítását.

      A Szülőföldön magyarul támogatási program pályázati felhívások esetében a Bethlen Gábor Alap felett rendelkező Bizottság 28/2020 (04.16.) határozata értelmében a 2019/2020-as tanévre igényelhető támogatásokra vonatkozóan 2020. március 5. és 2020. október 30. közötti időszakban teszi lehetővé a támogatási kérelmeket benyújtását.

      A támogatási kérelmek utolsó postára adási dátuma: 2020. október 30.

      Az Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége tájékoztatja a pályázókat, hogy csak az SZMPSZ által kinyomtatott, gyűjtőhelyeken átvett és kitöltött adatlapokat tudják elfogadni. Kérik az érintetteket, hogy az átvett adatlapokat töltsék ki és nyújtsák be a megadott határidőig a kötelező mellékletekkel együtt.

      Az adatlapokat az iskolák megnyitása után azonnal a gyűjtőhelyekre szállítják.

      https://bgazrt.hu/…/04/28_2020.04.16.-sz.-biz.-hat.-mell.pdf

     • A Föld napja - Virágos Bartókos

     • Új fényképek a A Föld napja - Virágos Bartókos albumban

      Április 22-e, a Föld napja.

      Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre.

      Ennek apropójából kerül évente megrendezésre a Virágos Bartókos projektnap, amikor iskolánk apraja-nagyja, pedagógusai, karbantartói kiveszik részüket, hogy az épület környékét még szebbé varázsolják.

      Több száz virág kerül kiültetésre, melyet iskolánk diákja hoznak.

      A lelkes csapatmunkának köszönhetően valóban virágossá változik iskolánk környéke.

      Jövőre folytatjuk!

     • Gratulálunk ügyeskezű tanulóinknak

     • Új fényképek a Gratulálunk ügyeskezű tanulóinknak albumban

      Gratulálunk ügyeskezű tanulóinknak!

      Remek hírt kaptunk.

      A Világűr gyerekszemmel elnevezésű országos szintű rajzverseny nyertes munkái iskolánk tanulói közül kerültek ki.

      Gratulálunk Radi Enikőnek és Szabó Jánosnak.

      Nagyon ügyesek vagytok.

      Felkészítők: Fábik Erzsébet és Mikolai Klára tanító nekik.

  • Kapcsolat

   • ZŠ Bélu Bartóka s vyučovacím jazykom maďarským - Bartók Béla Alapiskola
   • riaditel@zsbbvmeder.edu.sk
   • +421 31 555 22 44
   • Bratislavská 622/38, Veľký Meder 932 01
   • 36081035
 • Fényképalbum

   no data to display yet