• Értesítés - irányelv az értékeléshez!

     • É r t e s í t é s

      Tisztelt Szülők, Bartókos Diákok!

      I r á n y e l v

      az alapiskolás tanulók értékeléséhez

      az oktatás felfüggesztése által okozott rendkívüli helyzetben

       a 2019/2020-as tanévben

      .

      A tanulók értékelésének alapelvei a megszakított oktatás idejében:

      • biztosítson minden tanuló részére igazságos értékelését, tiszteletben tartva az otthoni felkészülés és távoktatás egyedi feltételeit
      • összpontosítson a szóbeli és írásbeli visszajelzés nyújtására
      • fogadja el a tanulók oktatási feltételeinek egyediségét.

       

      A Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma által 2020. április 6-án kiadott, ,,Irányelvek az alapiskolás tanulók értékeléséhez az oktatás felfüggesztése által okozott rendkívüli helyzetben a 2019/2020-as tanévben alapján a nagymegyeri  Bartók Béla Alapiskola igazgatósága tudatja iskolánk diákjaival és azok törvényes képviselőivel, hogy a következő tantárgyakat a fennálló rendkívüli helyzetre való tekintettel nem osztályozzuk:

      • munkára való nevelés
      • zenei nevelés
      • képzőművészeti nevelés
      • etikai nevelés
      • vallási nevelés
      • technika
      • testnevelés
      • polgári nevelés

      Ezen tantárgyak mellé az év végi bizonyítványban az „abszolválta” kifejezés kerül.

      A többi tantárgy esetében az értékelés az Oktatási Minisztérium által a későbbiekben előirányzott utasítások szerint valósul meg, melyet majd szintén tudatunk Önökkel.

      Az első évfolyam tanulói az év végi bizonyítványban kizárólag szóbeli értékelést kapnak.

      Felhívjuk a figyelmet, hogy a pedagógiai tanács döntése értelmében azon tanulók, akik nem teljesítik a távoktatás követelményeit és az oktatás felfüggesztését megelőző időszakban elégtelen eredményt értek el, illetve azon tanulóknál, akik figyelmeztetés után sem kapcsolódnak be a távoktatásba, elrendelhető a felsőbb évfolyamba való lépés előtti vizsgáztatás, melyre leghamarabb két hónappal az oktatás újrakezdése után, vagy 2020. augusztus 31-ig kerülhet sor.

                                                                                                       Tisztelettel: az iskola igazgatósága

     • Beiratkozási értesítés

     • Új fényképek a Beiratkozási értesítés albumban

      Tisztelt Szülők!

      Önök és gyermekük nagy mérföldkőhöz érkezett. Szeptembertől iskolás lesz, mely együtt jár a beiratkozással is. Fontos döntés ez nemcsak gyermekük, hanem az egész család életében.

      A nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy a 2020/2021-es tanévre a beíratás iskolánk 1. évfolyamába 2020. április 15. és 30. között valósul meg.

      A Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma által kiadott határozata értelmében a beiratkozás ELEKTRONIKUS ÚTON valósul meg a fent említett időpontokban. A beiratkozás iskolánk weboldalán www.bartokbelaalapiskola.edupage.org található az Elektronikus jelentkezési ív címszóra kattintva.

      Amennyiben személyesen szeretnék megtenni a beíratást, várjuk Önöket a következő időpontokban (az előírt járványügyi intézkedéseket betartva) az iskola titkárságán:

      2020. április 20. - 9.00 - 12.00 óra között

      2020. április 21. - 13.00 - 16.00 óra között

      2020. április 22. - 13.00 - 16.00 óra között.

      LEGYÉL TE IS BARTÓKOS! Várunk! :)

      Tisztelettel: Soóky Marián, igazgató

     • Remek hír érkezett!

     • Új fényképek a Remek hír érkezett! albumban

      Remek hírt kaptunk!

      Ugyan nincs hagyományos iskolába járás, a folyamatban lévő iskolai versenyeket is őszre halasztották, viszont a bécsi AMAPED (Ausztriai Magyar Pedagógusok Szövetsége) lehetővé tette a korábban általuk meghirdetett Kárpát-medencei Mesemondó -és Szavalóversenybe bejelentkezett versenyzőknek, hogy videón küldjék el produkciójukat.

      A szervezők így megtalálták a módját, hogy a már felkészített gyerekek megmérettessenek.

      7 országból érkezett videó összesen 150 résztvevővel.

      Iskolánk tanulói fantasztikus eredményt értek el, melyhez ezúton is gratulálunk.

      Eredmény:

      VERS kategória:

      1. hely - Šiška Zea

      2. hely - Pongrácz Zsófia

      PRÓZA kategória:

      3. hely - Baráth Emma

      További sikeres versenyzőink: Sári Hanna Kenza, Varga Réka és Csémi Dávid Árpád.

      Felkészítők: Antal Éva és Nagy Valéria tanító nénik.

     • Megérkeztek

     • Új fényképek a Megérkeztek albumban

      Megérkeztek iskolánkba!

      A Rákóczi Szövetség megvásárolta minden egyes magyar iskola első osztályába beiratkozó kislánynak és kisfiúnak azt a jó minőségű iskolatáskát, amivel a gyermekeknek szeretnénk kedveskedni, a szülőknek kifejezve köszönetünket az anyanyelvi iskolaválasztás mellett. Az iskolatáskákat sikerült Pozsony és Nagykapos között eljuttatni minden egyes célalap vezetőjéhez, és a mai nappal már iskolánkba is megérkeztek, ahol várnak Rátok.

      Szeretnénk tájékoztatni minden olyan családot, aki iskolánkba íratja gyermekét, hogy ne vásároljanak gyermeküknek iskolatáskát, mivel azt a Rákóczi Szövetség biztosítja a beiratkozás során.

       

     • Elsősök beíratása

     • Új fényképek a Elsősök beíratása albumban

      Értesítés! Elsősök beíratkozása

      Legyél Te is Bartókos!

      Tisztelt Szülők! Értesítjük Önöket, hogy az elsősök beíratkozásának időpontja 2020. április 20-21-22., illetve ELEKTRONIKUS ÚTON az iskolánk weboldalán.

      A kialakult helyzetre való tekintettel és minisztériumi javaslattal az idei beiratkozás gyerekek jelenléte nélkül zajlik.

      KÉRJÜK ÖNÖKET, amennyiben lehetséges, helyezzék előnybe az ELEKTRONIKUS ÚTON való  kiselsősök beíratását, melyet a www.bartokbelaalapiskola.edupage.org oldalon az elektronikus jelentkezési ív címszó alatt tehetnek meg.

      Ha a hagyományos beíratkozást választják, akkor a fent említett napokon és időpontban várjuk Önöket az iskolában (a járványügyi intézkedések betartása mellett). A csatolt képen további fontos információkat találnak.

      Ha bármi kérdésük lenne, vagy segíteni kell, akkor a 0905928642-es és a 0315552244-es telefonszámon keresztül szívesen segítünk.

      Tisztelettel: Soóky Marián,igazgató

     • Április 1. - a bolondozás, a szívatás napja

     • Ezen a napon sokan úgy érzik, hogy be kell pótolni az elmúlt hónapokban kimaradt tréfaadagot, és különféle humorosnak vélt szívatásokat eszelnek ki.

      Diákjaink számára várva várt nap minden évben, előre megtervezve, tanítóikat alaposan megtréfálva.Mi, tanítók pedig a tanáriban tanakodva, hogy vajon milyen,, meglepetésben,, lesz részünk. 🙄

      Biztosan, évek múltán is maradnak emlékeink e nappal kapcsolatban. 🤔

      Idén ez is elmarad, de majd jövőre...... 

       

      Jó egészséget mindenkinek!

     • Elsős leszek, ÚJ IDŐPNT!

     • Új fényképek a Elsős leszek, ÚJ IDŐPNT! albumban

      Tisztelt Szülők, leendő Elsős Bartókosok!

       

      Az elsősök beiratkozásának időpontja a kialakult helyzet miatt megváltozott.

      Az új időpontokon kívül ajánljuk Önöknek az elektronkus beiratkozást, melyhez a 0315552244 és a 0905928642-es telefonszámokon keresztül szívesen segítünk.

      A beiratkozással kapcsolatban hamarosan bővebb információt adunk.

      Tisztelettel: az iskola igazgatósága

     • Információ, Tisztelt Szülők!

     • Új fényképek a Információ, Tisztelt Szülők! albumban

      I N F O R M Á C I Ó!

      Tisztelt Szülők, Kollégák és Bartókos Diákok!

      Mikor március 16-án, szinte egyik napról a másikra elkezdtük ezt a tantermen kívüli, ún. távoktatást, rögtön elhalmoztak bennünket információkkal. Hol, mit, mikorra…? Volt választék bőven. Sőt az elején szinte zavar is keletkezett, hogy miből mennyit és hogyan, és ...

      Március 30-a van, a mai naptól minisztériumi határozattal ismét meghosszabbításra került a távoktatás, csak sajnos ezenel határozatlan ideig, és a jelek nem sok bizatót jósolnak :(Eltelt bő két hét, valamennyien kialakítottuk - tanár/diák/szülő - a számunkra legkézenfekvőbb oktatási/tanulási módszert. A kollégák java az Edupage, a Zoom, a Discord aplikáción keresztül, továbbá a Facebook és Messenger szociális hálókon keresztül kommunikál.

      Köszönöm a Kollégáknak, hogy becsülettel állnak nap mint nap a feladat elé. Ismét köszönöm - a szakos kollégákat is beleértve - az osztályfőnökök kulcsszerepét, hiszen nekik köszönhetően is jutnak el felénk a pozitívumok és az esteleges negatívumok is, melyeket együtt oldani tudunk.

      Köszönöm a Szülőknek, hogy délutánonként odahaza átveszik a pedagógusok szerepét, és időt nem sajnálva együtt tanulnak a gyerekekkel.Az elmúlt hetek tapasztalatai: pozitívum a kollégák részéről leleményesség, kreativitás, dolgozni akarás, alkotói szabadság, diákok online együtt tanulása, nevelőnők délutáni segítsége és a szülők-tanulók többségétől a pozitív visszacsatolás. A negatívumok közé sorolható a személyes kontaktus hiánya, az állandó készenlét, bizonytalanság a hogyantovábbal kapcsolatban, több esetben szülői és tanulói nemtörődömség.Igyekszünk továbbra is szem előtt tartani, hogy a szülők délelőtt dolgoznak, és csak délután tudnak odaülni a tanulók mellé. Mértékkel adunk feladatokat, és olyanokat, melyek odahaza kivitelezhetők. Most pénteken lazább napot tartottunk, hogy a hétvége a családi együttlétről szóljon, s ne a leckék pótlásáról. Ezt folytatni fogjuk.

      Az előttünk álló hetek-hónapok kitartást igényelnek mindneki részéről: szülő-gyerek-pedagógus részéről. Ezt csak EGYÜTT, ÖSSZEFOGVA sikerülhet.

      Jó lenne már az iskolában folytatni a munkát, s ennek mielőbbi reményében kívánunk mindenkinek jo egészséget, kitartást, türelmet és megértést. Vigyázzunk egymásra!

      A Bartókos tantestület nevében tisztelettel: Soóky Marián, igazgató

     • Információ!

     • Új fényképek a Információ! albumban

      Tisztelt Szülők! 😷😷😷

      Az Önkormányzat felajánlásának és az osztályfőnökök, ill. az osztálybizalmik gyors közreműködésének köszönhetően megérkeztek és osztály/igény szerint csomagolásra kerültek a szájmaszkok.

      Hétfőn kerülnek kiosztásra az osztályfőnök, ill. osztálybizalmik segítségével.

      Összesen 1.003 db!

      Minden közreműködőnek KÖSZÖNJÜK!

      #bartokbelaalapiskola

      #maradjotthon

      #vigyazzatokegymasra

     • Információ

     • Új fényképek a Információ albumban

      Tisztelt Szülők!

      Az elsősök beiratkozásával kapcsolatban - annak időpontjáról és módjáról - kapcsolatban hamarosan tájékoztatjuk Önöket!

     • Tsztelettel emlékezünk!

     • Új fényképek a Tsztelettel emlékezünk! albumban

      Bartók 139

      Tisztelettel emlékezünk iskolánk névadójára, Bartók Bélára, születésének 139. évfordulója alkalmából!

      1910-ben több alkalommal is járt városunkban, Nagymegyeren, ahol a következő népdalokat gyűjötte:

      Menyasszony, vőlegény

      Összegyűltek az izsapi lányok

      Még azt mondják, nem illik

      Hopp ide tisztánNem vagy legény, nem vagy

     • Információ!

     • Új fényképek a Információ! albumban

      Tisztelt Szülők és Bartókos Diákok!

      Az iskolaügyi miniszter március 24-i, kedd délutáni bejeléntésére hivatkozva március 30-tól, hétfőtől sajnos tovább folytatódik a tantermen kívüli oktatás egészen a rendelet visszavonásáig!

      - további friss hír, hogy a középiskolai jelentkezési lapokat május 15-ig lehet elküldeni, és orvosi igazolásra jelen esetben nincs szükség

      - június 30-ig megtörténik a középiskolai felvételi vizsga

      - a kiselsősök beíratkozásának időpontja április 15-30. között történhet, és csak a szülők jelenlétével, ill. elektronikus úton - ERRŐL HAMAROSAN PONTOS INFORMÁCIÓT TUDATUNK ÖNÖKKEL!

      - a végzősök Tesztelés 9 - 2020 tudásmérője ebben a tanítási évben ELMARAD

      - a 2019/2020-as tanév június 30-val ér véget

      Amint több információ birtokába kerülünk, közöljük Önökkel!

      Kitartást, egészséget, vigyázzunk egymásra!

      #bartokbelaalapiskola

     • Fontos információk!

     • Új fényképek a Fontos információk! albumban

      Tisztelt Szülők, Kedves Kollégák és Bartókos Diákok!

      Az elmúlt héten – szinte egyik napról a másikra - egy eddig ismeretlen helyzetbe kerültünk. Tanterem nélküli, úgyneveztt távoktatást  kellett kialakítani. Nem volt könnyű ez senkinek, sem a tanárnak, sem a diáknak és legfőképpen nem a szülőnek.

      A járvány miatt kialakult helyzet rendkívüli és eddig példa nélküli. Mindannyiunktól fegyelmezettséget, türelmet, egymás megértését, partneri együttműködést és higgadtságot kíván.
      Tudjuk, tapasztaljuk, hogy mennyire nehéz ez az iskolai helyzet a gyermekeknek, a szülőknek, de még a pedagógusoknak is. Szokatlan maga a távoktatás kifejezés is, hiszen a legtöbbünk még nem találkozott ilyennel. A múlt hét hétfőjétől online (Edupage, Facebook, Messenger, Classroom, Zoom, …) formában oktatjuk a diákokat, hogy ne maradjanak le a tananyaggal. Hatalmas felelősség nyomja vállunkat, és bevalljuk, nehéz volt az átállási időszak. Mi, pedagógusok is leszűrtük az előző hét tapasztalatait, így igyekszönk a legfontosabb tananyagokra összpontosítani, több időt hagyni a felkészülésre, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy nem rendelkezünk egyforma háttérrel, körülményekkel.

      Köszönöm a Kollégáknak, hogy nyitottak az újra, és az első napok útkeresése után sikerült minden tanulóval, csoporttal, évfolyammal  megtalálniuk egymáshoz az utat, s felvenni egymással a kapcsolatot a közös cél érdekében.

      Köszönöm a Szülőknek is, akiket mindenképpen be kell vonni a távoktatásba. Önök nélkül ez nem tud megvalósulni, felügyelniük kell a tanulás folyamatát. Kérjük Önöket, legyenek ebben továbbra is partnereink!

      A szakos pedagógusokon kívül kulcsfontosságú az osztályfőnökök szerepe. Amennyiben kérdésük, kérésük lenne felénk, kérem rajtuk keresztül tegyék, hiszen van mindenre megoldás. Kedves Diákok, kérünk Titeket, hogy a feladatokat, kérdéseiteket este 19.00 óráig küldjétek, utána már Ti is pihenjetek! :)

      A tananyagon kívül a technika kezelését is tanuljuk. Egy hét elteltével csak gratulálni tudok minden tevékeny résztvevőnek. A visszajelzésekből látom, hogy mindenki szívügyének tartja, hogy hasznosan töltsék gyerekeink az időt, ami szinte biztosan hosszabb lesz a meghirdetett 14 napnál. Sok még a nyitott kérdés: Tesztelés 9, iskolai beíratkozás, felvételik, stb.
      Várjuk az új iskolaügyi miniszter rendeleteit. Addig türelmet kérünk.

      Kedves Tanulók! Kérünk Titeket, hogy vegyétek komolyan a feladatokat, próbáljatok mindent a lehető leghatékonyabban elsajátítani! Ki kell alakítanotok a tanulásra szánt idő, a játék, a pihenés rendszerét. Már nem lehet megengedni, hogy valaki még mindig nem tudja, hol a tananyag és a feladat. Jó egészséget, sok türelmet,  megértést és vigyázzatok egymásra!

      Kitartást, jó egészséget kívánva és bízva a mihamarabbi viszonlátásban:

      Soóky Marián, igazgató

       

     • A víz világnapja

     • Új fényképek a A víz világnapja albumban

      A víz világnapja minden év március 22-én megtartott esemény.Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

      A hétfőre, március 23-ra tervezett nagyszabású víz napi programsorozat szintén elmarad.

      Vigyázzatok magatokra és egymásra!

      #maradjotthon

     • A boldogság napja

     • Új fényképek a A boldogság napja albumban

      Március 20. - a boldogság napja 😀

      Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 2012-ben nevezte ki március 20-át a boldogság nemzetközi világnapjává.

      Az egyre bővülő világnapok listájáról nem hiányozhat a boldogságnak szánt nap sem, hiszen, ahogy az ENSZ határozatában is áll:

      „a boldogságkeresés az emberi lét egyik alapvető célja.”

  • Kapcsolat

   • ZŠ Bélu Bartóka s vyučovacím jazykom maďarským - Bartók Béla Alapiskola
   • riaditel@zsbbvmeder.edu.sk
   • +421 31 555 22 44
   • Bratislavská 622/38, Veľký Meder 932 01
   • 36081035
 • Fényképalbum

   no data to display yet