• Kérjük, támogassánk iskolánkat!

     • Új fényképek a Kérjük, támogassánk iskolánkat! albumban

      Tisztelt Szülők és Iskolabarátok!

      A nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola pedagógusai és diákjai nevében tisztelettel megköszönöm, hogy az előző években is támogatták adójuk 2%-ával iskolánkat!

      Idén újra számítunk az Önök nagylelkűségére. Kérjük, ha tehetik, támogassák az iskolánk mellett működő Szülői Szövetséget, hogy ezáltal is szépíthessük iskolánkat és színvonalasabbá tehessük az itt folyó oktatató- nevelő munkát.Tisztelettel: Soóky Marián iskolaigazgató és Siska Szilvia, a Szülői Szövetség elnöke.

      Údaje o prijímateľovi:

      Obch.meno: Združenie maďarských rodičov na Slovensku -Základná škola Bélu Bartóka s vyučovacím jazykom maďarským - Bartók Béla Alapiskola

      Sídlo: Bratislavská 622/38, 932 01 Veľký Meder

      Právna forma: Občianske združenie

      IČO/SID: 35626356/0006

     • Irány az országos döntő

     • Új fényképek a Irány az országos döntő albumban

      Gratulálunk iskolánk Bartókosokkk! elnevezésű csapatának, akik a levelező fordulók sikeres megoldása után bejutottak a Vámbéry Ármin Földrajzverseny ORSZÁGOS DÖNTŐjébe.

      A döntőhöz sikeres és élményekkel teli felkészülést kívánunk.

      Büszkék vagyunk Rátok!

      Csapattagok: Fülöp Anna, Baranyai Gergő és Kalmár Endre Félix.

      Felkészítő: Fábrik Annamária tanító néni.

     • Tisztelt Szülők és Bartókosok!

     • Új fényképek a Tisztelt Szülők és Bartókosok! albumban

      A múlt hét csütörtökön kihirdetett szükségállapot értelmében hétfőtől tizennégy (?) napra bezártak minden oktatási intézményt az országban. A frontális oktatás kényszer szüneteltetése nem jelent rendkívüli szünetet a gyerekeknek. Távoktatást vezettünk be a mi iskolánkban is.

      A kialakult körülmények teljesen új helyzet elé állítják pedagógusainkat, akik hétfőtől igyekeznek elektronikus, online illetve digitális módszerrel oktatni a diákokat, hogy ne maradjanak le a tananyaggal.

      Az alsó és a felső tagozatos tanulók esetében mindenképpen be kell vonni a távoktatásba a szülőket is. Nélkülük ez nem tud megvalósulni, felügyelniük kell a tanulás folyamatát. Kérjük Önöket, legyen ebben továbbra is partnereink!

      A fenti időszak semmi esetre sem tekinthető iskolai szünidőnek, az oktatás a lehetőségek és feltételek figyelembe vételével távúton zajlik.

      1. A tanulóknak kijelölt tananyagot és feladatokat az osztályfőnökök, ill. a szakos kollégák juttatják el Önökhöz az EDUPAGE és DISCORD aplikáción keresztül, illetve feltöltik az iskolai életet érintő információk megosztására létrehozott FACEBOOK és MESSENGER csoportokba.

      2. Kérem, a tanulók otthoni munkájának, a feladatok teljesítésének ellenőrzésében legyenek a pedagógusok segítségére: kövessék figyelemmel gyermekük írásbeli és szóbeli teljesítményét (füzetben, munkafüzetben, feladatlapon elvégzendő feladatok, megtanulásra kijelölt anyagrészek)!

      3. Az otthoni számonkérés mellett a pedagógusok is ellenőrzik a feladatok teljesítését. Ennek formájáról és módjáról szintén a fent említett aplikációkon vagy a csoportokban értesítik majd Önöket.

      A különféle házi feladatok teljesíttetése és ellenőrzése mellett, kérem, szakítsanak időt az otthoni beszélgetésekre, a közös játékra, buzdítsák gyermeküket olvasásra, rajzolásra, zenehallgatásra, keressenek számukra érdekes, hasznos és korosztályukra szabott filmeket, ismeretterjesztő programokat. Tekintsék e kényszerből termett „szabadidőt” ajándéknak, melyet családjukkal, gyermekeikkel tölthetnek.Mindezek mellett mindenkit arra kérek, vegye komolyan a különféle intézkedéseket, kövesse figyelemmel az újabb tájékoztatásokat, megszorításokat, és az iskolai életet érintő információkért látogassa iskolánk www.bartokbelaalapiskola.edupage.org honlapját, Facebook-oldalát.

      Köszönöm.

      A Bartók Béla Alapiskola valamennyi pedagógusa, nem pedagógus alkalmazottja és a magam nevében  kívánok Önöknek és családjuknak jó egészséget és sok türelmet.

      Soóky Marián, igazgató

     • Simonyi Zsigmond helyesírási verseny

     • Új fényképek a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny albumban

      Simonyi Zsigmond helyesírási verseny - irány az ORSZÁGOS DÖNTŐ 🤓

      Gratulálunk Rácz Kiarának, iskolánk VII. B osztályos tanulójának, aki az országos összesítés eredménye után meghívást kapott a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny országos döntőjébe, így ő képviseli iskolánkat e rangos megérettetésen.

      Felkészítő: Soóky Marián tanító bácsi.

     • Tisztelet a Hősöknek!

     • Új fényképek a Tisztelet a Hősöknek! albumban

      ,, Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.''

                                                                                (gróf Széchenyi István)

      Tisztelettel emlékezünk a '48-as forradalom és szabadságharc hőseire!

      Sajnos a hétfőre tervezett hagyományos ünnepi műsorunk elmarad, de iskolánk előcsarnoka pedagógusainknak köszönhetően ünneplőbe öltözött.

     • Értesítés!

     • Új fényképek a Értesítés! albumban

      Tisztelt Szülők, Kedves Bartókosok!

      Az országos válságstáb határozata alapján a koronavírus terjedése elleni megelőző intézkedésként iskolánkban is a tanítás

      2020. március 16. – március 27. között szünetel.

      Felhívjuk iskolánk tanulóinak és a szülőknek a figyelmét, hogy a hagyományos tanítás felfüggesztése nem szünetet jelent.A tanulók 2020. március 16-tól március 27-ig megkapják iskolánk pedagógusaitól azokat a feladatokat, amelyeket meg kell oldaniuk, tanulniuk.

      Továbbá felhívjuk a tanulók figyelmét, hogy ebben az időszakban maradjanak otthon, kerüljék a tömeget!Megértésüket, türelmüket köszönjük.

      Tisztelettel: Soóky Marián, iskolaigazgató

     • Értesítés!

     • Új fényképek a Értesítés! albumban

      A Szlovák Köztársaság kormányának azonnali intézkedése alapján értesítjük a Bartók Béla Alapiskola diákságát és szülői közösségét, hogy a kialakult egészségügyi válsághelyzet miatt intézményünkben az oktatás 2020. március 16-tól 14 napon keresztül szünetel.

      További információk érdekében kövessék figyelemmel iskolánk web- és facebook-oldalát. Minden aktuális bennünket érintő eseményről azonnal értesítjük Önöket.

     • Információk

     • Új fényképek a Információk albumban

      Tisztelt Szülők!

      Az elmúlt hetek eseményeire reagálva tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020. február 26-án, szerdán bevezetett megelőző jellegű fokozott higiéniai és takarítási intézkedéseket március 5-től szigorítottuk.

      A megelőzésen, védekezésen van a hangsúly.Takarítónőink naponta többször fertőtlenítenek (külön figyelünk az illemhelyekre, kilincsekre, korlátokra...).

      Felhívjuk a gyermekek figyelmét is a rendszeres és alapos kézmosás fontosságára. Ha betegség tüneteit észleljük valamelyik diákunknál, értesítjük a szülőt, hogy vigye haza gyermekét.

      Szívesen vesszük, ha a gyerekek törlőkendőt és papírzsebkendőt tesznek magukhoz és ezeket használják is.A március 16-ra tervezett iskolai megemlékezés sajnos elmarad, de az iskolarádión keresztül megemlékezünk nemzeti ünnepünkről.

      Együttműködésüket továbbra is hálásan köszönjük!

      Tisztelettel: Soóky Marián, iskolaigazgató

     • Értesítés!

     • Új fényképek a Értesítés! albumban

      Értesítés!

      Tisztelt Szülők!

      Ma délelőtt tanácskozott a Nagymegyer város válságstábja , melynek határozata értelmében március 11-től, szerdától március 13-ig, péntekig zárva maradnak városunk oktatási - nevelési intézményei.

      Ennek értelmében a Bartók Béla Alapiskolában is szünetel a tanítás az említett napokon.

     • Értesítés!

     • Új fényképek a Értesítés! albumban

      Tisztelt Szülők!

      Értesítjük Önöket, hogy Nagyszombat megye, mint a középiskolák fenntartója döntése értelmében megyénk valamennyi középiskolája március 10-től, keddtől március 13-ig, péntekig bezár. Mivel iskolánk étkezdéjét a megyei fenntartású Kereskedelmi Akadémia üzemelteti, ezért a fent említett döntés értelmében március 10-től sajnos nem tudunk ebédet szolgáltatni diákjainknak.Arra kérjük Önöket, hogy erre való tekintettel tanulóinknak több ennivalót tegyenek.

      Továbbá a megyei higiéniai válságstáb kedden tartja ülését, melyen eldől, hogy hogyan tovább. Amennyiben azt a döntést hozzák, hogy a középiskolák után az alapiskolákat is be kell zárni, akkor informáljuk Önöket, amennyiben a tanítás folytatása mellett döntenek, akkor kérjük Önöket, hogy az étkezde bezárása miatt több ételt tegyenek tanulóinknak.Megértésüket előre is KÖSZÖNJÜK!

      Továbbá informáljuk Önöket, hogy valamennyi tervezett programunk elmarad: Ekotopfilm, Megyer Táncegyüttes bemutatója, Bartókos 1848-as ünnepség.

      Megértésüket köszönjük!

     • Tisztelt Szülők!

     • Új fényképek a Tisztelt Szülők! albumban

      Tisztelt Szülők, Kedves leendő Elsősök!

      Találkozzunk április 4-én, az iskolai beiartkozáskor!

      Szeretettel várjuk Önöket/Titeket!

     • Értesítés

     • Új fényképek a Értesítés albumban

      Értesítés!

      Értesítés a HATÁRTALANUL pályázat keretében 2020. április 21-24. között SZLOVÉNIÁBA utazó tanulóink és szüleik számára:

      ,, A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének értesítése a HATÁRTALANUL a Kárpát -medencében programban részt vevő oktatási intézmények számára:

      A hazai egészségügyi minisztérium külföldre irányuló iskolai utazásokat korlátozó rendeletére hivatkozva a program Kárpát – medencébe tervezett kirándulásainak szervezését bizonytalan időre FELFÜGGESZTJÜK.

      A további fejleményekről körlevélben értesítjük az érintett oktatási intézményeket.

      Megértésüket és türelmüket köszönjük.''

      SZMPSZ

      https://szmpsz.sk/ertesites-hatartalanul/

     • IX. Aranykapu

     • Új fényképek a IX. Aranykapu albumban

      IX. Aranykapu - irány a kerületi forduló

      Az Aranykapu című országos versenyt a Nagyszombat megyei önkormányzathoz tartozó Csallóközi Népművelési Központ rendezte.

      A versenyt a gyermek népi zenekarok, népdalkörök, népdalénekesek részére hirdették meg.

      A rendezvénynek a Nagymegyeri Városi Művelődési Központ adott otthont, melyen 32 versenyző mérette meg magát.

      Iskolánk IGRICEK népdalköre, IGRICEK citerazenekara aranysávos minősítéssel jutott tovább, Csémi Csillag Virág pedig nepdalszólistaként szintén aranysávos minősítéssel továbbjutó.

      Irány a KERÜLETI FORDULÓ, melynek helyszíne Senica városa lesz.

      Gratulálunk!

      Felkészítő: Varga Éva tanító néni.

     • Glóbusz online verseny

     • Új fényképek a Glóbusz online verseny albumban

      Iskolánk tanulói március 4-én részt vettek az Arany János Iskolanapok keretében megrendezettt Glóbusz online földrajz-informatika versenyen az Arany János Alapiskolában, Ekecsen.

      Idén 14 diák kapcsolódott be a környék iskoláiból.

      Az idei verseny témája: Magyar utazók Ázsiában.

      Tanulóink remekül szerepeltek!!!

      Baranyai Gergő - 1.hely

      Kalmár Endre Félix - 5.hely

      Szép volt fiúk, gratulálunk!

      Felkészítő: Bajcsi János tanító bácsi.

     • Tompa Mihály Szavalóverseny - III. kategória

     • Tompa Mihály Országos Vers - és Prózamondó Verseny - III. kategória

      Március 6-án, pénteken a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban került sor a szavalóverseny III. kategóriájának járási fordulójára, melyen iskolánk tanulói ismét nagyon szépen szerepeltek.

      Továbbjutó az országos elődöntőbe:

      III. kategória, vers:Csémi Csillag Virág, felkészítő: Nagy Gábor tanító bácsi.

      További ügyes szavalóink:Tamási Blanka, Kristóf Viven, Zsoldos Virág Ágnes, Ujváry Dominika, Ujváry Dorina,

      Gratulálunk valamennyi tanulónknak, köszönjük, hogy képviseltétek iskolánkat!

      Felkészítők: Méry Mária, Váradi Ildikó tanító nénik és Soóky Marián, Nagy Gábor tanító bácsik.

     • Tompa Mihály Szavalóverseny - II. kategória

     • Tompa Mihály Országos Vers - és Prózamondó Verseny - II. kategória

      Március 5-én, csütörtökön a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban került sor a szavalóverseny II. kategóriájának járási fordulójára, melyen iskolánk tanulói nagyon szépen szerepeltek.

      Továbbjutók az országos elődöntőbe:

      II. kategória, vers: Kovács Ákos, felkeszítő: Nagy Valéria tanító néni.

      II. kategória, próza: Csémi Eszter, felkeszítő: Vendégh Éva tanító néni.

      További ügyes szavalóink: Varga Réka, Soóky Luca, Kórósi Virág, Lajtos Rebeka, Eliasovsky Július Mathias, Csémi Dávid Árpád, Baráth Emma és Sári Hanna Kenza.

      Gratulálunk valamennyi tanulónknak, köszönjük, hogy képviseltétek iskolánkat!

      Felkészítők: Antal Éva, Csepi Katalin, Varga Adrianna, Méry Mária, Vendégh Éva és Nagy Valéria tanító nénik.

     • Tompa Mihály Szavalóverseny - I. kategória

     • Tompa Mihály Országos Vers - és Prózamondó Verseny - I. kategória

      Március 4-én, szerdán a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban került sor a szavalóverseny I. kategóriájának járási fordulójára, melyen iskolánk tanulói nagyon szépen szerepeltek.

      Továbbjutók az országos elődöntőbe: Baka Balázs, Csigó Hanna, Szakál Csenge és Czajlik Csongor.

      További versenyzőink: Molnár Izabella, Molnár Marcell, Boros Dávid, Libárdi Lara és Lukovics Csenge.

      Gratulálunk valamennyi tanulónknak, köszönjük, hogy képviseltétek iskolánkat!

      Felkészítők: Bobkovic Éva, Buzgó Éva, Kiss Renáta, Petőcz Petronella és Árvai Ildikó tanító nénik.

     • Poznaj slovenskú reč

     • Új fényképek a Poznaj slovenskú reč albumban

      Poznaj slovenskú rec - járási forduló - 3. hely

      2020. március 3-án és 4-én zajlott Dunaszerdahelyen a Poznaj slovenskú reč nevű szlovák nyelvű kiejtési és szövegértési verseny járási fordulója. Iskolánkat mindkét kategóriában képviselték tanulóink.

      I. Kategória: Károlyi Sára és Lakatos Chanel.

      II. Kategória: Ujváry Dorina és Táborská Dominika.

      Károlyi Sára, IV. A osztályos tanulónk a 3. helyen végzett, így ő képviseli iskolánkat a verseny kerületi fordulóján. Felkészítő: Vendégh Éva tanító néni.

      Gratulálunk tanulóinknak, nagyon ügyesek voltatok!Felkészítők: Varga Adrianna, Tóth Amália és Pálfy Zsuzsanna tanító nénik.

     • 7mérföldes csizmában mesevetélkedő

     • 7mérföldes csizmában heted7 határon át - körzeti forduló

      Iskolánk szervezésében zajlott a verseny körzeti fordulója a Corvin Mátyás Művelődési Központban.

      A vásárúti József Attila Alapiskola és Óvoda a CSEMADOK Dunaszerdahelyi TV támogatásával játékos mesevetélkedő sorozatot hirdetett meg az alapiskolák 3.-4. osztályos tanulói számára 7mérföldes csizmában heted7határon át címmel.A játék keretét a magyar népmesék adják. Bepillantást nyerhetünk a kortárs mesék birodalmába is. Tehát tanulóink számos mesével, mesehőssel ismerkedhetnek meg, természetesen a meseolvasás mellett a játék örömével is gazdagodnak.

      Játékunk 6 fordulós, felmenő rendszerű.I., II. forduló – az iskolában zajlott és a gyerekek egyénileg mérhették fel tudásukat. A legsikeresebb olvasókból állítottuk össze végül a mai körzeti elődöntő csapatait.

      III. körzeti elődöntő – iskolánk első ízben vállalta a körzeti forduló házigazda szerepét.

      IV. területi döntőbe – jutnak a mai nap győztesei.

      V. szlovákiai döntőre április közepén Vásárúton kerül sor.

      VI. „Nagy Döntő”május közepén várható Magyarországon.Minden fordulóban 3-3 mesét kapnak a csapatok szövegfeldolgozásra. A Nagy Döntőben már a 16 történet alapos ismerete szükséges.

      A március 2-i vetélkedőre összesen 16 csapat jelentkezett a járás környező településeiről: Ekecs (2), Alistál (4), Vásárút (3), Bős (2) végül mi Nagymegyer (5) csapattal érkeztünk. Csodásabbnál csodásabb csapatnevekkel, mint például Tűzsárkányok, Hétmérföldes olvasók, Varázssipkák, Olvasni szeretők, Könyvmolyok, Könyvmanók, Arany Baglyok, Gyémánt Sasok, A tökéletes négyes, Gesztenyék, Rókák, Nokedli, Kecskék, Menő Manók, Kisokosok.Minden csapat 4 tagból áll, tehát összesen 64 tanuló barangolja be az Óperenciát.

      Eredménylista:

      DDLK - Vásárút, József Attila AI és Óvoda

      Könyvmolyok - Nagymegyer, Bartók Béla AI

      Könyvmanók - Nagymegyer, Bartók Béla AI

      Olvasni szeretők - Nagymegyer, Bartók Béla AI

      Kisokosok - Ekecs, Arany János AI

      Nokedli - Alistál, Corvin Mátyás AI

      Gyémánt Sasok - Bős, Amade László AI

      Arany Baglyok - Bős, Amade László AI

      Gratulálunk a szép eredményhez!

      Felkészítők: Bobkovic Éva, Buzgó Éva, Petőcz Petronella, Csepi Katalin, Varga Adrianna és Vendégh Éva tanító nénik.

  • Kapcsolat

   • ZŠ Bélu Bartóka s vyučovacím jazykom maďarským - Bartók Béla Alapiskola
   • riaditel@zsbbvmeder.edu.sk
   • +421 31 555 22 44
   • Bratislavská 622/38, Veľký Meder 932 01
   • 36081035
 • Fényképalbum

   no data to display yet