• Elsős leszek, ÚJ IDŐPNT!

     • Új fényképek a Elsős leszek, ÚJ IDŐPNT! albumban

      Tisztelt Szülők, leendő Elsős Bartókosok!

       

      Az elsősök beiratkozásának időpontja a kialakult helyzet miatt megváltozott.

      Az új időpontokon kívül ajánljuk Önöknek az elektronkus beiratkozást, melyhez a 0315552244 és a 0905928642-es telefonszámokon keresztül szívesen segítünk.

      A beiratkozással kapcsolatban hamarosan bővebb információt adunk.

      Tisztelettel: az iskola igazgatósága

     • Információ, Tisztelt Szülők!

     • Új fényképek a Információ, Tisztelt Szülők! albumban

      I N F O R M Á C I Ó!

      Tisztelt Szülők, Kollégák és Bartókos Diákok!

      Mikor március 16-án, szinte egyik napról a másikra elkezdtük ezt a tantermen kívüli, ún. távoktatást, rögtön elhalmoztak bennünket információkkal. Hol, mit, mikorra…? Volt választék bőven. Sőt az elején szinte zavar is keletkezett, hogy miből mennyit és hogyan, és ...

      Március 30-a van, a mai naptól minisztériumi határozattal ismét meghosszabbításra került a távoktatás, csak sajnos ezenel határozatlan ideig, és a jelek nem sok bizatót jósolnak :(Eltelt bő két hét, valamennyien kialakítottuk - tanár/diák/szülő - a számunkra legkézenfekvőbb oktatási/tanulási módszert. A kollégák java az Edupage, a Zoom, a Discord aplikáción keresztül, továbbá a Facebook és Messenger szociális hálókon keresztül kommunikál.

      Köszönöm a Kollégáknak, hogy becsülettel állnak nap mint nap a feladat elé. Ismét köszönöm - a szakos kollégákat is beleértve - az osztályfőnökök kulcsszerepét, hiszen nekik köszönhetően is jutnak el felénk a pozitívumok és az esteleges negatívumok is, melyeket együtt oldani tudunk.

      Köszönöm a Szülőknek, hogy délutánonként odahaza átveszik a pedagógusok szerepét, és időt nem sajnálva együtt tanulnak a gyerekekkel.Az elmúlt hetek tapasztalatai: pozitívum a kollégák részéről leleményesség, kreativitás, dolgozni akarás, alkotói szabadság, diákok online együtt tanulása, nevelőnők délutáni segítsége és a szülők-tanulók többségétől a pozitív visszacsatolás. A negatívumok közé sorolható a személyes kontaktus hiánya, az állandó készenlét, bizonytalanság a hogyantovábbal kapcsolatban, több esetben szülői és tanulói nemtörődömség.Igyekszünk továbbra is szem előtt tartani, hogy a szülők délelőtt dolgoznak, és csak délután tudnak odaülni a tanulók mellé. Mértékkel adunk feladatokat, és olyanokat, melyek odahaza kivitelezhetők. Most pénteken lazább napot tartottunk, hogy a hétvége a családi együttlétről szóljon, s ne a leckék pótlásáról. Ezt folytatni fogjuk.

      Az előttünk álló hetek-hónapok kitartást igényelnek mindneki részéről: szülő-gyerek-pedagógus részéről. Ezt csak EGYÜTT, ÖSSZEFOGVA sikerülhet.

      Jó lenne már az iskolában folytatni a munkát, s ennek mielőbbi reményében kívánunk mindenkinek jo egészséget, kitartást, türelmet és megértést. Vigyázzunk egymásra!

      A Bartókos tantestület nevében tisztelettel: Soóky Marián, igazgató

     • Információ!

     • Új fényképek a Információ! albumban

      Tisztelt Szülők! 😷😷😷

      Az Önkormányzat felajánlásának és az osztályfőnökök, ill. az osztálybizalmik gyors közreműködésének köszönhetően megérkeztek és osztály/igény szerint csomagolásra kerültek a szájmaszkok.

      Hétfőn kerülnek kiosztásra az osztályfőnök, ill. osztálybizalmik segítségével.

      Összesen 1.003 db!

      Minden közreműködőnek KÖSZÖNJÜK!

      #bartokbelaalapiskola

      #maradjotthon

      #vigyazzatokegymasra

     • Információ

     • Új fényképek a Információ albumban

      Tisztelt Szülők!

      Az elsősök beiratkozásával kapcsolatban - annak időpontjáról és módjáról - kapcsolatban hamarosan tájékoztatjuk Önöket!

     • Tsztelettel emlékezünk!

     • Új fényképek a Tsztelettel emlékezünk! albumban

      Bartók 139

      Tisztelettel emlékezünk iskolánk névadójára, Bartók Bélára, születésének 139. évfordulója alkalmából!

      1910-ben több alkalommal is járt városunkban, Nagymegyeren, ahol a következő népdalokat gyűjötte:

      Menyasszony, vőlegény

      Összegyűltek az izsapi lányok

      Még azt mondják, nem illik

      Hopp ide tisztánNem vagy legény, nem vagy

     • Információ!

     • Új fényképek a Információ! albumban

      Tisztelt Szülők és Bartókos Diákok!

      Az iskolaügyi miniszter március 24-i, kedd délutáni bejeléntésére hivatkozva március 30-tól, hétfőtől sajnos tovább folytatódik a tantermen kívüli oktatás egészen a rendelet visszavonásáig!

      - további friss hír, hogy a középiskolai jelentkezési lapokat május 15-ig lehet elküldeni, és orvosi igazolásra jelen esetben nincs szükség

      - június 30-ig megtörténik a középiskolai felvételi vizsga

      - a kiselsősök beíratkozásának időpontja április 15-30. között történhet, és csak a szülők jelenlétével, ill. elektronikus úton - ERRŐL HAMAROSAN PONTOS INFORMÁCIÓT TUDATUNK ÖNÖKKEL!

      - a végzősök Tesztelés 9 - 2020 tudásmérője ebben a tanítási évben ELMARAD

      - a 2019/2020-as tanév június 30-val ér véget

      Amint több információ birtokába kerülünk, közöljük Önökkel!

      Kitartást, egészséget, vigyázzunk egymásra!

      #bartokbelaalapiskola

     • Fontos információk!

     • Új fényképek a Fontos információk! albumban

      Tisztelt Szülők, Kedves Kollégák és Bartókos Diákok!

      Az elmúlt héten – szinte egyik napról a másikra - egy eddig ismeretlen helyzetbe kerültünk. Tanterem nélküli, úgyneveztt távoktatást  kellett kialakítani. Nem volt könnyű ez senkinek, sem a tanárnak, sem a diáknak és legfőképpen nem a szülőnek.

      A járvány miatt kialakult helyzet rendkívüli és eddig példa nélküli. Mindannyiunktól fegyelmezettséget, türelmet, egymás megértését, partneri együttműködést és higgadtságot kíván.
      Tudjuk, tapasztaljuk, hogy mennyire nehéz ez az iskolai helyzet a gyermekeknek, a szülőknek, de még a pedagógusoknak is. Szokatlan maga a távoktatás kifejezés is, hiszen a legtöbbünk még nem találkozott ilyennel. A múlt hét hétfőjétől online (Edupage, Facebook, Messenger, Classroom, Zoom, …) formában oktatjuk a diákokat, hogy ne maradjanak le a tananyaggal. Hatalmas felelősség nyomja vállunkat, és bevalljuk, nehéz volt az átállási időszak. Mi, pedagógusok is leszűrtük az előző hét tapasztalatait, így igyekszönk a legfontosabb tananyagokra összpontosítani, több időt hagyni a felkészülésre, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy nem rendelkezünk egyforma háttérrel, körülményekkel.

      Köszönöm a Kollégáknak, hogy nyitottak az újra, és az első napok útkeresése után sikerült minden tanulóval, csoporttal, évfolyammal  megtalálniuk egymáshoz az utat, s felvenni egymással a kapcsolatot a közös cél érdekében.

      Köszönöm a Szülőknek is, akiket mindenképpen be kell vonni a távoktatásba. Önök nélkül ez nem tud megvalósulni, felügyelniük kell a tanulás folyamatát. Kérjük Önöket, legyenek ebben továbbra is partnereink!

      A szakos pedagógusokon kívül kulcsfontosságú az osztályfőnökök szerepe. Amennyiben kérdésük, kérésük lenne felénk, kérem rajtuk keresztül tegyék, hiszen van mindenre megoldás. Kedves Diákok, kérünk Titeket, hogy a feladatokat, kérdéseiteket este 19.00 óráig küldjétek, utána már Ti is pihenjetek! :)

      A tananyagon kívül a technika kezelését is tanuljuk. Egy hét elteltével csak gratulálni tudok minden tevékeny résztvevőnek. A visszajelzésekből látom, hogy mindenki szívügyének tartja, hogy hasznosan töltsék gyerekeink az időt, ami szinte biztosan hosszabb lesz a meghirdetett 14 napnál. Sok még a nyitott kérdés: Tesztelés 9, iskolai beíratkozás, felvételik, stb.
      Várjuk az új iskolaügyi miniszter rendeleteit. Addig türelmet kérünk.

      Kedves Tanulók! Kérünk Titeket, hogy vegyétek komolyan a feladatokat, próbáljatok mindent a lehető leghatékonyabban elsajátítani! Ki kell alakítanotok a tanulásra szánt idő, a játék, a pihenés rendszerét. Már nem lehet megengedni, hogy valaki még mindig nem tudja, hol a tananyag és a feladat. Jó egészséget, sok türelmet,  megértést és vigyázzatok egymásra!

      Kitartást, jó egészséget kívánva és bízva a mihamarabbi viszonlátásban:

      Soóky Marián, igazgató

       

     • A víz világnapja

     • Új fényképek a A víz világnapja albumban

      A víz világnapja minden év március 22-én megtartott esemény.Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

      A hétfőre, március 23-ra tervezett nagyszabású víz napi programsorozat szintén elmarad.

      Vigyázzatok magatokra és egymásra!

      #maradjotthon

     • A boldogság napja

     • Új fényképek a A boldogság napja albumban

      Március 20. - a boldogság napja 😀

      Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 2012-ben nevezte ki március 20-át a boldogság nemzetközi világnapjává.

      Az egyre bővülő világnapok listájáról nem hiányozhat a boldogságnak szánt nap sem, hiszen, ahogy az ENSZ határozatában is áll:

      „a boldogságkeresés az emberi lét egyik alapvető célja.”

     • Kérjük, támogassánk iskolánkat!

     • Új fényképek a Kérjük, támogassánk iskolánkat! albumban

      Tisztelt Szülők és Iskolabarátok!

      A nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola pedagógusai és diákjai nevében tisztelettel megköszönöm, hogy az előző években is támogatták adójuk 2%-ával iskolánkat!

      Idén újra számítunk az Önök nagylelkűségére. Kérjük, ha tehetik, támogassák az iskolánk mellett működő Szülői Szövetséget, hogy ezáltal is szépíthessük iskolánkat és színvonalasabbá tehessük az itt folyó oktatató- nevelő munkát.Tisztelettel: Soóky Marián iskolaigazgató és Siska Szilvia, a Szülői Szövetség elnöke.

      Údaje o prijímateľovi:

      Obch.meno: Združenie maďarských rodičov na Slovensku -Základná škola Bélu Bartóka s vyučovacím jazykom maďarským - Bartók Béla Alapiskola

      Sídlo: Bratislavská 622/38, 932 01 Veľký Meder

      Právna forma: Občianske združenie

      IČO/SID: 35626356/0006

     • Irány az országos döntő

     • Új fényképek a Irány az országos döntő albumban

      Gratulálunk iskolánk Bartókosokkk! elnevezésű csapatának, akik a levelező fordulók sikeres megoldása után bejutottak a Vámbéry Ármin Földrajzverseny ORSZÁGOS DÖNTŐjébe.

      A döntőhöz sikeres és élményekkel teli felkészülést kívánunk.

      Büszkék vagyunk Rátok!

      Csapattagok: Fülöp Anna, Baranyai Gergő és Kalmár Endre Félix.

      Felkészítő: Fábrik Annamária tanító néni.

     • Tisztelt Szülők és Bartókosok!

     • Új fényképek a Tisztelt Szülők és Bartókosok! albumban

      A múlt hét csütörtökön kihirdetett szükségállapot értelmében hétfőtől tizennégy (?) napra bezártak minden oktatási intézményt az országban. A frontális oktatás kényszer szüneteltetése nem jelent rendkívüli szünetet a gyerekeknek. Távoktatást vezettünk be a mi iskolánkban is.

      A kialakult körülmények teljesen új helyzet elé állítják pedagógusainkat, akik hétfőtől igyekeznek elektronikus, online illetve digitális módszerrel oktatni a diákokat, hogy ne maradjanak le a tananyaggal.

      Az alsó és a felső tagozatos tanulók esetében mindenképpen be kell vonni a távoktatásba a szülőket is. Nélkülük ez nem tud megvalósulni, felügyelniük kell a tanulás folyamatát. Kérjük Önöket, legyen ebben továbbra is partnereink!

      A fenti időszak semmi esetre sem tekinthető iskolai szünidőnek, az oktatás a lehetőségek és feltételek figyelembe vételével távúton zajlik.

      1. A tanulóknak kijelölt tananyagot és feladatokat az osztályfőnökök, ill. a szakos kollégák juttatják el Önökhöz az EDUPAGE és DISCORD aplikáción keresztül, illetve feltöltik az iskolai életet érintő információk megosztására létrehozott FACEBOOK és MESSENGER csoportokba.

      2. Kérem, a tanulók otthoni munkájának, a feladatok teljesítésének ellenőrzésében legyenek a pedagógusok segítségére: kövessék figyelemmel gyermekük írásbeli és szóbeli teljesítményét (füzetben, munkafüzetben, feladatlapon elvégzendő feladatok, megtanulásra kijelölt anyagrészek)!

      3. Az otthoni számonkérés mellett a pedagógusok is ellenőrzik a feladatok teljesítését. Ennek formájáról és módjáról szintén a fent említett aplikációkon vagy a csoportokban értesítik majd Önöket.

      A különféle házi feladatok teljesíttetése és ellenőrzése mellett, kérem, szakítsanak időt az otthoni beszélgetésekre, a közös játékra, buzdítsák gyermeküket olvasásra, rajzolásra, zenehallgatásra, keressenek számukra érdekes, hasznos és korosztályukra szabott filmeket, ismeretterjesztő programokat. Tekintsék e kényszerből termett „szabadidőt” ajándéknak, melyet családjukkal, gyermekeikkel tölthetnek.Mindezek mellett mindenkit arra kérek, vegye komolyan a különféle intézkedéseket, kövesse figyelemmel az újabb tájékoztatásokat, megszorításokat, és az iskolai életet érintő információkért látogassa iskolánk www.bartokbelaalapiskola.edupage.org honlapját, Facebook-oldalát.

      Köszönöm.

      A Bartók Béla Alapiskola valamennyi pedagógusa, nem pedagógus alkalmazottja és a magam nevében  kívánok Önöknek és családjuknak jó egészséget és sok türelmet.

      Soóky Marián, igazgató

     • Simonyi Zsigmond helyesírási verseny

     • Új fényképek a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny albumban

      Simonyi Zsigmond helyesírási verseny - irány az ORSZÁGOS DÖNTŐ 🤓

      Gratulálunk Rácz Kiarának, iskolánk VII. B osztályos tanulójának, aki az országos összesítés eredménye után meghívást kapott a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny országos döntőjébe, így ő képviseli iskolánkat e rangos megérettetésen.

      Felkészítő: Soóky Marián tanító bácsi.

     • Tisztelet a Hősöknek!

     • Új fényképek a Tisztelet a Hősöknek! albumban

      ,, Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.''

                                                                                (gróf Széchenyi István)

      Tisztelettel emlékezünk a '48-as forradalom és szabadságharc hőseire!

      Sajnos a hétfőre tervezett hagyományos ünnepi műsorunk elmarad, de iskolánk előcsarnoka pedagógusainknak köszönhetően ünneplőbe öltözött.

     • Értesítés!

     • Új fényképek a Értesítés! albumban

      Tisztelt Szülők, Kedves Bartókosok!

      Az országos válságstáb határozata alapján a koronavírus terjedése elleni megelőző intézkedésként iskolánkban is a tanítás

      2020. március 16. – március 27. között szünetel.

      Felhívjuk iskolánk tanulóinak és a szülőknek a figyelmét, hogy a hagyományos tanítás felfüggesztése nem szünetet jelent.A tanulók 2020. március 16-tól március 27-ig megkapják iskolánk pedagógusaitól azokat a feladatokat, amelyeket meg kell oldaniuk, tanulniuk.

      Továbbá felhívjuk a tanulók figyelmét, hogy ebben az időszakban maradjanak otthon, kerüljék a tömeget!Megértésüket, türelmüket köszönjük.

      Tisztelettel: Soóky Marián, iskolaigazgató

     • Értesítés!

     • Új fényképek a Értesítés! albumban

      A Szlovák Köztársaság kormányának azonnali intézkedése alapján értesítjük a Bartók Béla Alapiskola diákságát és szülői közösségét, hogy a kialakult egészségügyi válsághelyzet miatt intézményünkben az oktatás 2020. március 16-tól 14 napon keresztül szünetel.

      További információk érdekében kövessék figyelemmel iskolánk web- és facebook-oldalát. Minden aktuális bennünket érintő eseményről azonnal értesítjük Önöket.

     • Információk

     • Új fényképek a Információk albumban

      Tisztelt Szülők!

      Az elmúlt hetek eseményeire reagálva tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020. február 26-án, szerdán bevezetett megelőző jellegű fokozott higiéniai és takarítási intézkedéseket március 5-től szigorítottuk.

      A megelőzésen, védekezésen van a hangsúly.Takarítónőink naponta többször fertőtlenítenek (külön figyelünk az illemhelyekre, kilincsekre, korlátokra...).

      Felhívjuk a gyermekek figyelmét is a rendszeres és alapos kézmosás fontosságára. Ha betegség tüneteit észleljük valamelyik diákunknál, értesítjük a szülőt, hogy vigye haza gyermekét.

      Szívesen vesszük, ha a gyerekek törlőkendőt és papírzsebkendőt tesznek magukhoz és ezeket használják is.A március 16-ra tervezett iskolai megemlékezés sajnos elmarad, de az iskolarádión keresztül megemlékezünk nemzeti ünnepünkről.

      Együttműködésüket továbbra is hálásan köszönjük!

      Tisztelettel: Soóky Marián, iskolaigazgató

  • Kapcsolat

   • ZŠ Bélu Bartóka s vyučovacím jazykom maďarským - Bartók Béla Alapiskola
   • riaditel@zsbbvmeder.edu.sk
   • +421 31 555 22 44
   • Bratislavská 622/38, Veľký Meder 932 01
   • 36081035
 • Fényképalbum

   no data to display yet