• Értesítés - tanévnyitó 2020/2021

     • Új fényképek a Értesítés - tanévnyitó 2020/2021 albumban

      Értesítés a tanévnyitóval kapcsolatban!

      Kedves Diákok, Tisztelt Szülők!

      A jelenlegi helyzetre való tekintettel a minisztériumi útmutatásokat figyelembe véve iskolánk a következő intézkedéseket hozta:

      2020. szeptember 2-án rendhagyó, az eddigiektől eltérő tanévnyitó megtartására van lehetőségünk.

      Az első évfolyam számára iskolánk főépülete előtt 8.30 órai kezdettel ünnepélyes tanévnyitót tartunk. Ezt követően kerül sor az első szülői értekezletre az osztálytermekben. A gyermeket csak a törvényes képviselő kísérheti védőmaszkban (pl.: nagyszülő, testvér… nem jöhet a járványügyi rendelkezések miatt).

      A 2-9. évfolyam diákjainak a megnyitó a saját osztályában lesz, melyet az iskolarádión keresztül közvetítünk /szigorúan kísérő nélkül /. A rendhagyó tanévnyitó 9.30-tól 10.15-ig fog tartani (kivétel az 1. évfolyam), így a szülők tudni fogják, mikorra jöhetnek vissza gyermekeikért.

      Szeptember 2-tól szeptember 14-ig a következő óvintézkedések lesznek érvényben:

      A) A SZK Oktatásügyi Minisztériuma rendelkezése alapján 2020. szeptember 2-tól a tanévkezdés minden tanuló számára kötelező, a tanítás pedig az iskola működési rendje szerint zajlik.

      B) Az iskola a tanév folyamán az aktuális intézményi járványügyi helyzetet figyelembe véve a következő módon működik:

      zöld fázis: az iskolában egyetlen tanulónál és alkalmazottnál sem merült fel a koronavírus-fertőzés gyanúja,

      narancssárga fázis: az iskola tanulói és/vagy alkalmazottai körében felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja,

      piros fázis: fertőzött az iskola 2 vagy több tanulója/ nem pedagógiai alkalmazottja, vagy egy pedagógusa.

      C) Iskolánkban a tanév a zöld fázis alapján indul.

      D) A tanuló iskolába lépésének napján átadja a bejáratnál a törvényes képviselő által kitöltött becsületbeli nyilatkozatot, melyet az osztályfőnökök továbbítanak Önöknek, illetve az iskola bejáratánál elkészítettünk Önöknek.

      A nyomtatványok a következő linkre kattintva is letölthetőek.

      https://www.minedu.sk/data/att/16955.docx

      https://www.minedu.sk/data/att/16954.docx

      A becsületbeli nyilatkozat újbóli leadása kötelező a 3 napot meghaladó hiányzás esetén.

      E) A szülőnek be kell biztosítania gyermeke számára két arcmaszkot és egy csomag papírzsebkendőt.

      F) Amennyiben a szülő a gyermekén a COVID-19 tüneteit tapasztalja, haladéktalanul értesíti erről a gyermeke orvosát és az iskola igazgatóját. A szülő köteles a gyermeke számára elrendelt karatén tényét is azonnal jelenteni az igazgatónak.

      G) Ha a fertőzés tünetei a tanulón vagy az alkalmazottakon az iskolában jelentkeznek, haladéktalanul az iskolában erre a célra kijelölt, izolációs helyiségbe kell kísérni a személyt, majd biztosítani, hogy mielőbb elhagyja az iskolát, ill. jelenteni ezt az igazgatónak. Az intézmény ekkor a narancssárga, ill. piros fázisra vonatkozó intézkedéseket követi.

      H) A tanítás menete a Közegészségügyi Hivatal által meghatározott alapelve szerint szerveződik: szájmaszk – távolságtartás – kézfertőtlenítés.

      I) Az iskola biztosítja az épületbe való belépéskor a kézfertőtlenítést. Az osztálytermekben és az illemhelyeken szintén biztosított a napi többszöri kézmosás lehetősége.

      J) Az iskola 1-4. évfolyamos tanulói és pedagógusai számára kötelező a szájmaszk viselete minden esetben, ha elhagyják az osztálytermet. Az iskola 5-9. évfolyamos tanulói és pedagógusai számára 2020. szeptember 14-ig kötelező a szájmaszk viselete tanítás alatt is.

      K) 2020. szeptember 14-ig a tanulók lehetőség szerint ugyanabban a teremben tartózkodnak. Az osztálytermekben, amelyekben tartózkodnak a tanulók, intenzív és gyakori szellőztetés ajánlott a nap folyamán.

      L) 2020. szeptember 18-ig az iskola tornaterme nem használható.

      M) Az iskola biztosítja a kézfertőtlenítéshez szükséges eszközöket, a felületek napi szinten történő többszöri fertőtlenítését, a padló felmosását, a toalettek dezinfekcióját, takarítását.

      N) A tanulók étkeztetését az iskola előre meghatározott időrend szerint biztosítja.

      NY) A szülő nem léphet be az iskola épületébe, kivéve az alapiskola 1. évfolyamának törvényes képviselőit.

      Sikerekben, örömökben és egészségben gazdag 2020/2021-es tanévet kívánunk minden tanulónknak!

      Tisztelettel: PaedDr. Soóky Marián, igazgató

     • Ebédinformáció

     • Új fényképek a Ebédinformáció albumban

      E B É D I N F O R M Á C I Ó !

      Kedves Szülők!

      Kristóf Angelikának, az iskolai étkezde vezetőjének kérését tolmácsolom Önök felé.

      2020. szeptember 1. - 2020. december 31. között időszakra még érvényes az eddigi iskolai étkeztetési rendszer, azaz az államilag támogatott iskolai ebéd.

      Kérjük Önöket - elsősorban a jövendőbeli elsős tanulóink szüleit - hogy a jövő hét folyamán keressék fel az iskolai étkezde vezetőjét (chip + ebéd).

      A többi évolyam tanulóinak szüleit az osztályfőnökök értesítik a további teendőkkel kapcsolatban.

      Kristóf Angelika - 0911 748 205

      hétfő: 8.00 - 17.00 óra között

      keddtől péntekig: 8.00 - 13.00 óra között.

      Tisztelettel: Soóky Marián, igazgató

     • Szünet alatti munkálatok

     • Új fényképek a Szünet alatti munkálatok albumban

      A nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola falai közt nyáron sem áll le az élet

      A nagymegyeri magyar tanítási nyelvű alapiskola igazgatóját, Soóky Mariánt arról kérdeztük, milyen felújítási munkálatok zajlanak a szünidő alatt.

      „Hát igen, az iskolában nyáron sem áll meg az élet. Június utolsó napjainak egy meghatározó pillanata volt, amikor egy megható és szép ballagási ünnepség keretében búcsúztunk el kilencedikes diákjainktól. Nem feledkeztünk meg az alsóbb évfolyamokról sem, számukra az utolsó héten kerékpártúrát szerveztünk, illetve ügyeltünk arra, hogy az osztályfőnökök vezetésével sikerüljön egy kicsit összekovácsolni az osztályokat, ellensúlyozva a bő 3 hónapnyi kiesést, amíg a gyerkőcök nem jártak iskolába, nem találkoztak a barátaikkal.Miután a diákok számára kezdetét vette a szünidő, majd a kollégák is elmentek kipihenni az iskolaév fáradalmait, az iskolában megkezdődött a szokásos nagytakarítás.

      Az egész épületben alaposan kitakarítanak, megmossák az ablakokat, felcsiszolják a talajt. Igyekszünk kigazdálkodni a költségvetésből, hogy minden elballagó kilencedik osztályt és a leendő első osztályainkat ki tudjuk festetni. Szerencsére ez idén is megvalósult, így már megújult 6 osztályunk valamint a főépület első emeletének a teljes festése.

      Sikerült felújítani a szlovák szaktantermet, új padokat, székeket, bútorotokat, babzsákokat, valamint a felső tagozat számára új szakkönyveket is vásároltunk. Az iskola mellett működő Szülői Szövetséggel közösen, felhasználva így az adó 2%-a által megkapott szülői támogatást, sikerült felújítani az öltözőinket. Tavaly nyáron új, egyéni, kulccsal zárható szekrényeket kaptak a felső tagozatos diákjaink. Idén pedig augusztus hónapban sikerül végleg felszámolni a „több évtizedes, rácsos, ketreces öltözőket” és az alsó évfolyamos tanulóink is új szerkényeket kapnak.

      Ezúton is köszönöm a szülők és a Bartók Béla Alapiskola mellett működő Szülői Szövetség támogatását.Mint az iskola vezetője, fontosnak tartom, hogy modern, jól felszerelt tantermekben tanuljanak a diákok. Szeptemberre minden osztályba beszerelésre kerülnek a most vásárolt új projektorok, a még hiányzó termekbe laptopokat vásároltunk, melyek a hálózatos internetre csatlakoznak majd. Célunk, hogy a tanulási-, tanítási folyamat minél hatékonyabb legyen.A munkatársaknak is szeretnénk kedveskedni. Mivel iskolánk most ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, így az ünnepi év alkalmából megújul a tantestületi szoba.

      Az elvégzett munkákat szeretném megköszönni az iskola karbantartóinak és a takarító néniknek.Köszönjük, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy iskolánk megújulva várja, hogy szeptemberben újra becsengessenek.”

      (SPTv - Sörös Angéla)

     • Felújítási munkálatok

     • Új fényképek a Felújítási munkálatok albumban

      A mai nappal elkezdődött iskolánk alsó tagozatának és az iskolai klub öltözőinek felújítása.

      Kedves Szülők és Iskolabarátok!

      Ezúton is köszönjük, hogy adójuk 2 százalékával támogatták az iskolánk mellett működő Szülői Szövetséget! Ennek köszönhetően is valósulhat meg a régi öltözők felszámolása, és az új, szekrényes öltözők megvásárlása. Így a tavaly megkezdett, felső tagozat öltözőinek cseréje után idén szeptembertől alsó tagozatos tanulóinkat is új, egyéni öltözőkkel várjuk.

      Köszönettel: Šiška Szilvia - a Szülői Szövetség elnöke és Soóky Marián iskolaigazgató.

     • Ismét jó hírt kaptunk!

     • Új fényképek a Ismét jó hírt kaptunk! albumban

      ,,Ezúton is örömmel értesítjük intézményüket, hogy a 2020 Életmese írói pályázaton Nagy Bálint Gergő és Zsidó Leila tanulók írásai bekerültek az idei kötetünkbe.

      A kötet jelenleg a nyomdában van. Várhatóan kb. augusztus közepe körül foghatjuk a kezünkbe, és kezdhetjük eljuttatni a pályázóknak.Gratulálunk a kötetbe válogatott írások szerzőinek!"

      Gratulálunk Leila és Gergő! Büszkék👏vagyunk Rátok!

      Mentor: Nagy Valéria tanító néni.

     • Üdv. augusztus!

     • Új fényképek a Üdv. augusztus! albumban

       

      Még egy hónap a vakációból!

      Minden kedves kollégának, tanítványunknak és iskolabarátnak élményekben gazdag augusztust kívánunk.

      Vigyázzatok magatokra és egymásra! 🍉🌞🚲

   • Kapcsolat

    • ZŠ Bélu Bartóka s vyučovacím jazykom maďarským - Bartók Béla Alapiskola
    • riaditel@zsbbvmeder.edu.sk
    • +421 31 555 22 44
    • Bratislavská 622/38, Veľký Meder 932 01
    • 36081035
  • Fényképalbum

    no data to display yet