• Életmese-pályázat

          • Új fényképek a Életmese-pályázat albumban

            Életmese-pályázat

            Sajnos a kialakult járványhelyzet következtében Budapesten, az Országházba tervezett ünnepélyes díjátadóra nem került sor, de az elkészült kötetek eljutottak a sikeres pályázókhoz.

            Nagy örömünkre szolgál, hogy iskolánk két tanulójának munkája is bekerült a könyvbe: Zsidó Leila és Nagy Bálint Gergő - gratulálunk!

            Mentor: Nagy Valéria tanító néni.

          • Happy Halloween in 4th B

          • Új fényképek a Happy Halloween in 4th B albumban

            Maskara, álarc, riogatás, jókedv és finomság!

            A csütörtöki napon megismerkedhettünk az angolszász kultúrkörben közkedvelt Halloween ünneppel és szokásaival, és egy kicsit mi is részesei lehettünk ennek a szellemes mókának.

            A gyerekek nevében nagyon köszönjük az édességeket.

            Természetesen mindezt követően megemlékeztünk a mi ünnepünkről, a mindenszentekről és a halottak napjáról is.

          • Halloween IV.C

          • Új fényképek a Halloween IV.C albumban

            Halloween hangulat a IV. C osztályban.

            A tanítási hét utolsó angol óráját kellő adag jókedvvel zártuk!

            Irány az őszi szünet.

          • Tök jó nap

          • Új fényképek a Tök jó nap albumban

            Az őszi szünet előtti hét a tökfaragás jegyében is zajlott a II. A osztályban. Nagyon ügyesek voltatok.

          • Őszi szünet-hosszú hétvége-országos tesztelés

          • Őszi szünet – hosszú hétvége – országos tesztelés

            Tisztelt Szülők!

            A 678-as számú rendelet - ,,Usmernenie k postupu materských škôl a základných škôl v čase platnosti Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020“ alapján értesítjük Önöket:

            - Az őszi szünet megváltozott időpontja: október 30.,november 2., november 6. és november 9.

            - A Szlovákiában tervezett tesztelés miatt ezen a héten, pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn nem jönnek iskolába az alsó tagozatosok sem. A hétvégén sorra kerülő országos tesztelésen a tíz év kor feletti állampolgárok vesznek részt.

            - November 3-án az iskolába érkező, tizedik életévüket még be nem töltő tanulóink leadják érkezéskor a szülő által aláírt nyilatkozatot /amint ismert lesz a nyilatkozat, közzé tesszük/. Kinyomtatott nyilatkozatokat teszünk ki a bejárathoz, hogy tudjanak vinni belőle, illetve reggel kitölteni, ha nincs lehetőségük kinyomtatni.

            - A minisztérium által kiadott rendelet alapján, azok az alsó tagozatos tanulók, akik elmúltak 10 évesek, csak érvényes, negatív eredményről szóló tanúsítvány felmutatásával jöhetnek iskolába.

            A tesztelés keddtől alapjaiban érintheti valamennyi iskola működését. Hogy pontosan melyek ezek a kritériumok, mielőbb tudatni fogjuk Önökkel. Hétfőn pedig - reményeink szerint-, minél korábban meg tudjuk írni az összegzést, hogy a pedagógusokat, a konyhai alkalmazottakat, a takarítónőket hogyan érinti a tesztelés és ennek függvényében milyen lehetőségekkel indul a tanítás kedden az alsó tagozatosok számára.

            A felső tagozat tanulói november 27-ig továbbra is online/distans oktatásban vesznek részt.

            Tisztelettel: Soóky Marián, igazgató

          • Információ iskolánk működéséről

          • Új fényképek a Információ iskolánk működéséről albumban

            Tisztelt Szülők, kedves Bartókosok!

             

            Bizonyára értesültek már az új rendeletről, mely szerint 2020. október 26-tól november 27-ig az alapiskolák felső tagozatán online oktatás lesz.

            Engedjék meg, hogy ezúton is tájékoztatssuk Önöket iskolánk további működéséről:

            1. Hétfőtől, október 26-tól csak az alsó tagozatos tanulóink jönnek iskolába, náluk a tanítás ugyanúgy, órarend szerint folytatódik, mint eddig. Ebéd és napközi is lesz, a sulibüfé is üzemelni fog.
            2. A felső tagozatra vonatkozó miniszteri rendelet alapján (szám: 2020/17949:1-A1810) tanulóink online/distans tanulási formára térnek át. Kiemelt kommunikációs csatorna az EDUPAGE aplikáció lesz (www.bartokbelaalapiskola.edupage.org), melyhez még korábban megkapták az osztályfőnöktől a belépési kódokat. Az online találkozást a ZOOM aplikáción keresztül tartjuk, melyhez alkalmazkodva valamennyi osztály számára órarendet készítettünk, melyet szintén az osztályfőnökök továbbítanak Önöknek. Továbbá E-MAILEN keresztül is tartjuk a kapcsolatot diákjainkkal. Az ebédet lejelentettük valamennyiük számára.
            3. Nagyon sajnáljuk a kialakult helyzetet, épp kezdtek volna diákjaink visszatérni a rendszeres munkához, lassan sikerült volna visszaállítani a márciusban megszakadt fonalat.  Valamennyi kollégám nevében írom, hogy inkább lennénk diákjainkkal együtt az osztálytermekben – hiszen a személyes kapcsolatot semmi sem pótolja-, mint újból a virtuális térben.

            Tisztelt Szülők!

            Kérjük Önöket, működjünk továbbra is együtt, ne támogassuk az online órákról való hiányzást, a semmittevést, mert ezek nem a gyerekek javát szolgálják, behozhatatlan lemaradás eredményezhet! Kérjük a Kedves Szülőket, figyeljenek oda, hogy a gyerekek naponta vegyenek részt az oktatásban, végezzék feladataikat. Ha bármi kérdésük van, forduljanak továbbra is bizalommal az osztályfőnökökhöz!

            Fontos tudatosítani, hogy nem szünidő van, hanem távoktatás!

            Jó egészséget, türelmet, együttműködést és kitartást kívánunk!

            A Bartókos tanári kar nevében: Soóky Marián, iskolaigazgató

          • Öszi szünet

          • Új fényképek a Öszi szünet albumban

            Változás!

            Értesítjük a Tisztelt Szülőket és Diákjainkat, hogy az őszi szünetet 2020. október 30-ra csúsztatták, de november 2., november 6. és november 9. szintén szünet lesz (mindig péntek és hétfő az országos tesztelés előtt és után).

          • Tisztelet a Hősöknek!

          • Új fényképek a Tisztelet a Hősöknek! albumban

            Tisztelet a Hősöknek!

            1956. október 23-a örökké élni fog a szabad emberek és nemzetek emlékezetében. E nap a bátorság, az öntudat és a győzelem napja volt. A történelem kezdete óta nincs még egy nap, mely világosabban mutatja az ember csillapíthatatlan vágyát a szabadság iránt – bármily kicsi is a siker esélye, s bármily nagy is az áldozat, amit követel.”

            John F. Kennedy (1960)

          • Információ

          • Új fényképek a Információ albumban

            A szombaton történt tesztelés eredményei csupán késő délután érkeztek meg! A dunaszerdahelyi Közegészségügyi Hivatal utasítását betartva a tesztelésen részt vevő osztály vasárnapig még otthon marad -

            ( sajnos újabb pozitív tünetmentes eset miatt) a tanítás számukra online, illetve distans formában folytatódik. Valamennyi, az osztályt érintő dolgot az osztályfőnök koordinálja a szülők együttműködésével, melyet ezúton is köszönünk!

            Azon kollégák, akiknek teszteredménye megérkezett, mától már munkába álltak.

          • Elmarad!

          • Új fényképek a Elmarad! albumban

            Tisztelt Szülők, kedves Bartókosok!

            A papírgyűjtés meghirdetése óta eltelt időszak alatt sajnos jelentősen megváltoztak a járványügyi feltételek/szabályok a papírgyűjtés lebonyolítását illetően.

            Mindezt figyelembe véve és átértékelve az iskola vezetősége úgy döntött, hogy az idei őszi papírgyűjtés ELMARAD!

            Viszont nem szeretnénk, ha ez a hosszú évekre visszamenő hagyomány megszakadna - a dobogós osztályok jutalomkirandulásban részesülnek, illetve ösztönözzük diákjainkat a környezetvédelemre -, így tavasszal, bízva a legjobbakban, s abban, hogy minden visszaáll a megszokott kerékvágásba, meghirdetjük a Bartókos tavaszi papírgyűjtést!

            Megértésüket köszönjük!

          • Értesítés!

          • Új fényképek a Értesítés! albumban

            Kedves Szülők!

            Értesítjük Önöket, hogy egyeztetve a Járási Közegészségügyi Hivatallal, a holnapi nap az érintett osztály tanulói még otthon maradnak - mivel még sajnos nem érkeztek meg a tesztelés eredményei. Előreláthatólag ma késő este/éjjel folyamán kapják meg sms üzenetben.

            A tanulók holnap órarend szerint kapják meg distans formában a tananyagot.

            A kollégák a tesztelés eredményének függvényében holnap már munkába állnak!

            Bízzunk a legjobbakban, és őszintén köszönjük együttműködésüket!

            Tisztelettel: Soóky Marián, igazgató

          • Tisztelt Szülők!

          • Új fényképek a Tisztelt Szülők! albumban

            Tisztelt Szülők!

            Sajnos iskolánkban is megjelent diákjaink körében a koronavírus. 1 hetedik évfolyamos tanulónknál lett pozitív eredmény. Emiatt a Járási Közegészségügyi Hivatal utasítására az adott osztályban és az ott oktató pedagógusok esetében a tanítás szünetel október 18-ig (mivel az utolsó kontaktus 8-án volt).

            Minden érintett személyen szombaton végzik el a tesztelést, ezt úgyszintén a közegészségügyi hivatal koordinálja. A tesztek eredménye vasárnap estére várható.

            Az érintett osztállyal és szülőkkel az osztályfőnök tartja a kapcsolatot. A tesztek függvényében és a közegészségügyi hivatallal konzultálva hozzuk majd meg a döntést (előreláthatóan vasárnap este) a további munkáról, a tanítás folytatásáról az adott osztályban.

            Kérem, figyeljék az oldalunkon megjelenő információkat!

            Jó egészséget és kitartást kívánunk! Tisztelettel:

            Soóky Marián,igazgató

          • Ebédinforáció

          • Új fényképek a Ebédinforáció albumban

            Tisztelt Szülők!

            Nemrég megérkeztek a tesztelés eredményei.

            Jó hír, hogy holnaptól újra üzemel az iskolakonyha.

            Holnap, október 13-án a felső tagozat már a megszokott menetben ebédelhet, és a hetedik óra is órarend szerint lesz megtartva.

            Az iskolai klubot látogató alsó tagozatos tanulóink holnap még ún. hideg ebédet kapnak, mivel azt már a délután folyamán megrendeltük és nem visszamondható.

            Köszönjük megértésüket!

          • Figyelem, IDŐPONTVÁLTOZÁS!

          • Új fényképek a Figyelem, IDŐPONTVÁLTOZÁS! albumban

            Figyelem, IDŐPONTVÁLTOZÁS!

            A kedvezőtlen időjárás miatt az erre a hétre tervezett papírgyűjtés új időpontban, egy héttel később, 2020. október 21-22-23-án valósul meg!

            F e l h í v á s !

            Őszipapírgyűjtés - idén sajnos ez is másképp

            Örömmel értesítjük a tanulókat és a szülőket, hogy megrendezzük iskolánkon az őszi papírgyűjtést!

            Új időpont: 2020. október 21 - 22 - 23., naponta 10.00 órától 17.00 óráig az iskola hatsó udvarán (bejárat a Hársfa utcáról).

            Felhívnánk figyelmüket, hogy a megszokottól eltérően sokkal szigorúbb feltételekkel vehetjük át a papírt, ugyanis a felvásárló cég csak akkor veszi át tőlünk az összegyűjtött papírt, ha ezeket betartjuk.

            Hozható: újságok, szórólapok, prospektusok, papírzacskók, irodai papír, könyvek csak borító nélkül, .... tehát csak ,,puha,, papír.

            Nagyon sajnáljuk, de NEM vehetünk át: kartonpapírt, kartondobozokat ( cipős dobozokat, dezertesdobozokat, orvosságos dobozokat…), továbbá NEM LEHET a papír átkötve ragasztószalaggal, madzaggal!

            A papír leadásakor kérjük betartani az előírt óvintézkedéseket (szájmaszk viselése és 2 m távolság betartása, javasolt kesztyű viselése).

            Reméljuk, hogy a szigorítások ellenére idén is sok papírt sikerül összegyűjtenünk.

            Előre is köszönjük az együttműködést és a megértésüket!

            Tisztelettel: Soóky Marián, igazgató

          • Információ!

          • Új fényképek a Információ! albumban

            Tisztelt Szülők és Bartókosok!

            Értesítjük Önöket, hogy az iskolakonyha október 13-án, kedden még NEM üzemel. (még nem érkezett meg mindenki teszteredménye)

            Továbbra is ún. hideg ebéd+üdítő+gyümölcs formájában lesz bebiztosítva az ebéd az iskolai klubot látogató tanulóinknak.

            A holnapi hetedik tanítási óra - az ebédszünet megtartása nélkül - rövidített formában (30 perc) lesz megtartva. A tanítás vége 13.45-kor lesz.

            Megértésüket előre is köszönjük, jó egészséget kívánunk Mindenkinek! 

          • Értesítés!

          • Új fényképek a Értesítés! albumban

            Tisztelt Szülők, kedves Bartókosok!

            Mivel egyre több COVID-19 fertőzésről jön hír, az Oktatásügyi Minisztérium október 12-vel jelentős változásokat tett közzé. Feladatunknak érezzük, hogy intézményünk aktuális helyzetéről, iskolánkban alkalmazott biztonsági eljárásokról folyamatosan tájékoztassuk Önöket.

            A legfontosabb kérdéseket folyamatosan frissítjük és aktualizáljuk majd.

            Frissítve: 2020. október 11- én, az Oktatásügyi Minisztérium útmutatója alapján:

            1. Az összes alapiskolás diáknak (az alsó tagozatosoknak is) hétfőtől (október 12-től) kötelező a maszk használata az iskola egész területén.
            2. Az ügyintézést kérjük, hogy ezután is elektronikus úton, illetve telefonon keresztül tegyék meg. Kérjük, csak halaszthatatlanul fontos problémákkal jöjjenek be az iskolába! A türelmet és megértést előre is köszönjük!
            3. A szakkörök (október 12-ével indult volna) a rendelet visszavonásáig nem tarthatók meg.
            4. Az iskolai klub (napközi) a jelenlegi óvintézkedések betartásával továbbra is működni fog.
            5. Szintén a rendkívüli helyzet hozza, hogy beláthatatlan ideig tiltva vannak a (klasszikus értelemben vett) szülői értekezletek ülései is.

            Továbbra is a legfontosabb:

            1.) Senki nem léphet be az iskola területére, aki a COVID-19-re utaló közismert tüneteket (hőemelkedés, köhögés, hányinger, bőrkiütések, hasmenés, hirtelen szag- és ízérzékelés-vesztés, másfajta heveny légúti fertőzési tünet), vagy más fertőző betegség tüneteit mutatja.

            2.) Az intézménybe való belépés előtt a bejáratnál a kézfertőtlenítés mellett testhőmérsékletet is mérünk. (37,2 °C vagy ennél magasabb testhőmérséklet esetén a gyermek nem léphet be az épületbe, ill. ha napközben emelkedik meg a hőmérséklete, elkülönítőbe kerül a szülő megérkezéséig.)

            3.) A legújabb minisztériumi útmutató fertőzésmentességet igazoló nyilatkozat kitöltését tette kötelezővé az iskolába kizárólag igazgatói engedéllyel belépő látogatók és idegenek számára is. ( Az iskola portájánál kitölthető.)

            5.) Iskolánkban a tanulócsoportok közti érintkezéseket (a közösségi tereken, folyosókon, stb.) a minimálisra csökkentjük. A biztonságos távolságokat lehetőség szerint mindenütt megtartjuk.

            6.) Alsó- és felső tagozatos diákjaink, iskolánk alkalmazottai, valamint a látogatók szájmaszkot kötelesek hordani (rendeltetésszerűen!).

            7.) Az ebédlőbe is csak szájmaszk használatával lehet belépni.

            8.) A testnevelésórák visszavonásig az iskola udvarán, ill. sportpályáján lesznek megtartva - ill. a zeneórákkal együtt "elméleti síkon" folynak majd.

            9.) Látogatók, kísérő személyek (szülők, nagyszülők, stb.) a fentebb említett kivételeken kívül az intézmény épületébe nem léphetnek be!

            Mit tegyek, ha a gyermekem megbetegedett? 

            Hívja fel a gyermek kezelőorvosát, s annak utasításai szerint cselekedjen. Az aktuális előírások szerint a szülő – miután előzetesen tájékoztatta gyermeke osztályfőnökét a helyzetről – 5 munkanapot igazolhat. Ha a gyermek hiányzása meghaladja a 3 napot (hétvége és ünnepnap is beleszámítva), fertőzésmentességet igazoló nyilatkozatot kell hoznia (az osztályfőnöktől kérhető), 5 munkanap után pedig orvosi igazolást is kérünk. (Ez nem csak légúti megbetegedésekre vonatkozik, hanem bármilyen betegség esetén szükséges.)

            Mit tegyek, ha a gyermekem COVID-19 fertőzött, vagy annak gyanúja áll fenn? Erről haladéktalanul értesítse gyermeke osztályfőnökét ÉS az iskola igazgatóját. A szülő kötelessége ilyen esetben (a kezelőorvos vagy a Közegészségügyi Hivatal által elrendelt) karantén megtartása is. Az iskolába ilyen esetben a gyermeket – természetesen – tilos elhozni!

            Hogyan kommunikáljak a Bartók Béla AI-val? Az iskolával folytatott kommunikáció során előnyben kell részesíteni a telefonon, e-mailen, stb. keresztül történő kapcsolattartást. A Bartók Béla AI hivatalos email-címe: riaditel@zsbbvmeder.edu.sk, vagy marian.sooky@velkymeder.sk, telefonszáma: 035/5552244 vagy 031/5552243, vagy 0905 928 642.

            Az előírások az Oktatásügyi Minisztérium vagy a Közegészségügyi Hivatal esetleges további döntése alapján még változhatnak. Kérjük, hogy a honlapunkat e miatt (is) folyamatosan kövessék.

            A megértést és az együttműködést előre is köszönjük!

             

          • Elsőáldozás

          • Új fényképek a Elsőáldozás albumban

            Elsőáldozás

            4. évfolyamos kis diákjainknak október 11-én, vasárnap délelőtt végre elérkezett várva várt ünnepük, első szentáldozásuk napja.

          • Információ!

          • Új fényképek a Információ! albumban

            Szülői felajánlásnak köszönhetően 2 db ózongenerátor készüléket kapott iskolánk.Megelőzés céljából ma délelőttől már neki is álltunk az osztályok fertőtlenítésének. Sorra - majd újra ismétlődve - valamennyi osztályban megtörténik a használata.

            Amit tudni lehet róla:

            ,,Környezetbarát, vegyszermentes fertőtlenítést biztosít, amelynél hatékonyabbat jelenleg nem is ismerünk.Elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, véglényeket, gombákat, atkákat és egyéb parazitákat."

          • Ěrtesítés!

          • Új fényképek a Ěrtesítés! albumban

            Értesítés! Tisztelt Szülők!

            Értesítjük Önöket, hogy az iskolánk fenntartójával való egyeztetés után (ezúton is köszönjük) október 9-én (péntek) és október 12-én (hétfő) az iskolai klubot látogató tanulóink számára biztosítani tudjuk az ebédet. (ún. hideg ebéd +gyümölcs+üdítő formájában)

            Bízunk benne, hogy jól alakulnak a dolgok, és október 13-án, kedden már ismét üzemel az iskolakonyha.

            Köszönjük megértésüket!

          • Gratulálunk Emma!

          • Új fényképek a Gratulálunk Emma! albumban

            A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

            11. alkalommal hirdette meg tavasszal a határok nélküli meseíró pályázatát.

            A pályázatra a világ bármely országában élő 8–15 éves gyermekek

            magyar nyelven írott meséit várták e-mail formájában.

            Gratulálunk Baráth Emmának, iskolánk VI. C osztályos tanulójának, aki a több mint 300 beérkezett műből írásával a dobogós 2. helyezést érte el. Nyereménye egy 10 ezer forintos könyvvásárlási utalvány, valamint meséje megjelenik az ebből az alkalomból összeállított antológiában. Büszkék vagyunk Rád!

            Mentor: Antal Éva tanító néni.

    • Kapcsolatok

      • ZŠ Bélu Bartóka s vyučovacím jazykom maďarským - Bartók Béla Alapiskola
      • +421 31 555 22 44
      • Bratislavská 622/38, Veľký Meder 932 01 Veľký Meder Slovakia
      • 36081035
  • Fényképalbum

      no data to display yet